BLUR your life!

Blogs Winkelen | 1 reactie | 23 mei 2017

I fell in love with an … winkel. Nee, het woord winkel zegt te weinig over dit grandioze plekje in Amersfoort. Ik liep langs en zag zoveel moois, alleen al aan de buitenkant. Koffie, taart, planten ja, ik was om. Dit plekje had ik nog niet gespot, maar direct bij de eerste glimp vanuit mijn ooghoek was dit liefde op het eerste gezicht. Een dikke vette crush en deze vlinders blijven door mijn hoofd en lijf dwarrelen. Voor mij is BLUR een échte hotspot. Ten top!

Mensen die mij kennen óf mij gewoon volgen op Instagram, weten dat ik een plantofiel ben en dat mijn huis een soort jungle is. “Lets BLUR the line between work and play” staat er groot op de muur en die quote maken ze waar. Wat een heerlijke plek! Direct bij binnenkomst een fijne begroeting, een relaxte sfeer en ongelofelijk veel mooie dingen. Ik kan je vertellen, ik ben best een moeilijke winkelaar. Als ouderwetsche dorpse Friezin vind ik het niet meer dan normaal dat mensen elkaar begroeten. Dit gevoelige onderwerp resulteert zelfs nog wel eens in mijn vertrek. Ja, oeps maar geen fatsoen, geen poen en je kassa blijft leeg. Sorry not sorry…

De dames van BLUR scoorden bij binnenkomst direct 10 punten. Tafels vol prachtige producten. Soya-wax kaarsen in glaasjes van gerecycled glas, bloemen, planten, kaarten, sieraden. Ik zag zelfs schattige houten oorbelletjes in de vorm van een walvis. Het mooie is dat er achter elk product een verhaal zit. Natuurlijke haarzeep, eerlijk geproduceerde kleding en de bloemen komen van Peetplukt, en die dame kan plukken kan ik je vertellen. Echt de mooiste, hipste, meest bijzondere bossen! Deze mensen geloven dat de dingen mooier zijn als ze met liefde zijn gemaakt. DAMN RIGHT! Aandacht voor de producten en het idee erachter, van recyclen tot streekproducten. Producten die de wereld een stukje mooier maken. Can you feel the love?

Zo ongeveer de helft van de ‘winkel” is ingericht om te genieten van thee, koffie, lunch of taart. Het is hip, de sfeer is goed en het eten nog beter. Ik nam even de tijd om van mijn zoon te genieten. Hij aan een kinderchocomel mét melkschuim en een knalgroene cake. ZONDER kleurstof wist de aardige verkoopster mij direct te vertellen want ja, ik ben zo’n moeder die kleurstoffen mijdt. Wat een genot zo zonder stress en compleet zen. Mijn zoon happend van zijn knalgroene pandancake en ik lurkend aan mijn hippe gembertheetje en glutenvrije bananen/noten brood. Zo tussendoor kreeg ik nog een gratis glimlach van diezelfde aardige verkoopster, deze mensen snappen het. Deze mensen maken de wereld een stukje mooier. In Amersfoort!

Gaat dit zien mensen. Laat je inspireren aan de Mooierstraat 18 bij BLUR. Neem je tijd, slaap uit en geen haast want ze serveren DE HELE DAG ontbijt!

By Wiepie