Bouwval Gezocht #12

Blogs | Reacties uitgeschakeld voor Bouwval Gezocht #12 | 22 februari 2018
Vorig jaar was vooral mijn man druk bezig met het eerste binnen werk. Alle sleuven voor de elektra en de voorbereidingen van de vloerverwarming in de leef keuken werden gelegd. Uiteindelijk weinig van terug te zien, maar wel allemaal nodig voor het wooncomfort. Want een energie G label is alles behalve comfortabel. De afgelopen weken ook heerlijke meters gemaakt. In het voorhuis boven, de hele boel eruit gesloopt samen met mijn vader. Ik heb er nog steeds een bloedblaar aan over gehouden. Daarna weer in etappes 6 keer naar de stort geweest maar gelukkig 3 keer met fantastische hulp. Dat scheelt vooral veel voor mijn rug 🙂
Manlief heeft de hele boel al geisoleerd en is alweer druk aan het werk om het plaatwerk er tegen aan te zetten. De temperatuur boven is nu al drie graden gestegen, of is dat het weer? Waar eerst de kinderen een jaar lang hebben geslapen, is nu onze kamer. Nou ja, een soort bedstee waar me een tocht doorheen trekt, niet normaal! De muren zijn ijskoud, je hoort veel en je slaapt vooral weinig. Ik heb oprechte excuses naar de kinderen gemaakt voor wat wij hen het afgelopen jaar hebben aangedaan. Zij vonden het wel mee vallen….
Gelukkig word onze volgende klus de beneden verdieping. Wanneer dat is, is helaas ineens een beetje onduidelijk geworden. Sommige dingen zijn ontzettend jammer. Zo ook om te horen dat je auto het niet meer waard is om er nieuw leven in te blazen. Dan heb je dus 48 uur om er weer één op de kop te tikken. Geen probleem, er staan er duizenden te koop. Maar toch er zijn nogal wat wensen. Graag een betaalbare auto die zuinig en comfortabel rijdt. Eentje die een aanhanger met puin kan voortslepen en eentje die ook graag nog beetje uit ziet. Oh ja en je moet er wel prima mee naar de Cote d’azur kunnen rijden, zonder in Utrecht al last van je rug te hebben. En vergeet de cruise control niet, al is dat laatste vooral voor mijn wederhelft want die weet amper nog hoe je zonder rijdt.
Tja en dan kom je dus op een punt. Een nieuwere auto is natuurlijk behalve comfortabel en betrouwbaar ook een stuk DUURDER. Maar dan gaat dit dus van het bouwbudget af?! Dus zitten we nog langer in de zooi?! Hell no! Maar anders sta ik langs de snelweg dus misschien dan toch maar een nieuwe auto? Keuzestress,  luxe probleem of niet zo zeuren…. Ik vind het lastig geloof ik!
Goed nieuws, ik heb inmiddels een andere auto. Nieuwer, comfortabeler en met veel meer bergruimte (voor bouwspullen en marktplaats vondsten). En natuurlijk een trekhaak om nog heel vaak met de aanhanger naar de stort te rijden. En die cruise control? Ik wil inmiddels ook niet meer anders… We klussen gewoon verder en ik zal niet meer zeuren!

By Selma

Reacties

Je kunt geen reacties plaatsen.