Bouwval gezocht #14

Blogs | Reacties uitgeschakeld voor Bouwval gezocht #14 | 8 mei 2018

Tussen de wisselende diensten door heb je af en toe ook eens vrij. Vrij als manlief werkt en de kids op school zitten. Een ideaal moment om lekker met een goed boek achter in de tuin te zitten met de beentjes omhoog. Oh nee, toch niet want daar heb ik dus helemaal geen tijd voor. Er moet een slaapkamer voor zoonlief af en dus zet ik mijn beste been voor.

Omdat ik een gevoelsmens ben en geen wiskundeknobbel heb, dacht ik uit de losse pols te beginnen. Ongeveer zus en ongeveer zo is dus compleet scheef.. 🤔 Op dit soort momenten bedenk ik mij dat de stelling van Pythagoras dus wel ergens op slaat. Wat zou mijn oude wiskundeleraar dankbaar knikken dat ik dit bijna 25 jaar later toch nog inzie. Maar goed, met een meetlint, afkortzaag en een cirkelzaag gaat het toch een stuk makkelijker en sneller. Tenminste toen ik eenmaal door had hoe alles werkte. Gelukkig kwam er ook een ochtend een vriendin mee helpen. En ik geef toe, die ochtend was ik echt gezelliger want samen sta je niet alleen 😊.

We hebben de speelgoed lades voor onder het bed gemaakt. Het kamertje is niet groot en je moet toch ergens de legoblokjes kwijt samen met de 93 poppetjes. Nadat het bed stond met de lades ben ik de 124 schroefgaatjes dicht gaan plamuren. Daarna schuren, stofvrij maken en verven en dit moest voor het gewenste effect natuurlijk wel meerdere keren. Manlief heeft de deurtjes er goed ingezet want helemaal waterpas zat het bouw werk niet in elkaar. Geeft niks, in een oud huis is niks recht dus dat zou alleen maar misstaan. Het begint er nu toch op te lijken en dat mocht ook wel want ik had nog maar een week voordat zoonlief ging verjaren.

Stad en land ben ik af geweest voor bijpassende plinten en bij bouwmarkt 4 trof ik een super meedenkende medewerker. En jawel, 25 plinten in onze kleur!!! Voor het bescheiden bedrag van €20,- dus je begrijpt dat we een deal hadden. Dus hup naar huis en plinten knippen en plakken. Nadat we samen de lamp en het plankje boven het oude school bureau hadden opgehangen kon ik ein-de-lijk gaan inrichten. Ik heb mij ingehouden, het is en blijft een klein kamertje. En eindelijk was plan wat al zo lang in mijn hoofd zat werkelijkheid. Onze zoon kreeg na ruim een jaar weer een eigen kamer en dat precies voor zijn negende verjaardag. Doel bereikt!

En dit jaar word hij alweer tien! Hij is nog steeds blij met zijn kamer en wij inmiddels ook met onze hernieuwde kamer. De nok is weer terug, want een verlaagd plafond op 1.98 is overbodig en niet mooi. Met het houten geraamte weer in beeld hebben we deze dan ook mooi antraciet grijs geverfd. Dat laatste was nog een mooi klusje voor mij nu het in de avond langer licht bleef. De nieuwe ramen komen nog maar dat is een klus voor later. Ook zijn de kledingkasten in het schuine stuk nog niet helemaal af, maar goed dat heb ik toch niet nodig voor een goede nachtrust 😉

Weg uit de koude tochtige bedstee beneden en heerlijk op onze ‘oude’ nieuwe kamer. En eerlijk is eerlijk, ik slaap er een stuk beter al kan dat ook komen door de lange dagen die ik nu maak. Regelmatige werktijden + studie + gezin + klushuis= zwaarder dan de wisselende diensten in de voorgaande jaren. Maar alles is tijdelijk en voor ik het weet zit ik met mijn voetjes omhoog buiten in de zon!

X Selma

Reacties

Je kunt geen reacties plaatsen.