Bouwval Gezocht #16

Blogs | Reacties uitgeschakeld voor Bouwval Gezocht #16 | 17 juli 2018

Vorig jaar heb ik zo’n fantastische mega ruil gedaan, althans dat vind ik. Mijn man moest het maar weer aanhoren, afwachten en aanzien. Dankzij Facebook zag ik mijn droomkast voor in onze nieuwe keuken staan en ook nog eens voor een leuk prijsje. De kleur die nam ik voor lief. Nog leuker werd het toen ik had gemaild, gebeld en nog maar een keer gemaild (nee, ik ben geen stalker!) dat ik een kleinere servieskast beschikbaar had. En dat deze eventueel met bijbetaling vanuit mij geruild kon worden. De mevrouw die dagen later reageerde was erg enthousiast en zei dat als ik haar kant op zou komen (40km) met kast, dat we wel een ruiling konden doen.

Oké, het is een gokje op zo’n moment maar wie niet waagt, wie niet wint! Dus daar ging ik nadat ik samen met mijn zusje mijn eigen kast had leeg gehaald met een volgeladen aanhanger op pad. Eenmaal daar trof ik gelukkig echt de mevrouw aan en nog beter, een mega kast. Met een allerliefste buurman die 5 woorden Nederlands sprak hebben we wonder boven wonder de kast op de aanhanger gekregen. Ondanks de drie delen woog dat ding veeeel te zwaar.

Met zware rug klachten maar een voldaan gevoel reed ik weer terug. Nog leuker was dat ik niet hoefde bij te betalen. Zij was blij en ik was blij. Eenmaal thuis heeft de kast eerst een tijdje in de schuur gestaan. Zo kon hij even wennen aan zijn nieuwe omgeving en ik kon mij geestelijk voorbereiden op het schuren en verven. Gelukkig was ik voorbereid en had ik hulp van mijn dochter ( 15 minuten telt toch ook😉). Uiteindelijk heb ik in de hitte de kast 4! keer moeten verven. Maar jeetje wat vind ik hem gaaf…  Mijn man heeft het geaccepteerd en verdere mening bleef uit. Ik heb dat maar vertaald als ’Jeetje Sel, wat gaaf! Wat heb jij toch een talent, ik ben er stil van….’ Net voor mijn verjaardag was de keuken klaar en stond er een XXL kast met mijn boerenbont servies te shinen. Als een kind zo blij!

Nu we een jaar verder zijn ziet de keuken er heel knus uit. Althans als alles opgeruimd is… De eettafel hebben we verkleind en de bank uit de woonkamer is vervangen door een kleiner exemplaar en verplaatst naar de keuken. De veel te grote tv ,die helaas niet in de kast past, is er bij gezet en voila… Je hebt een woon-werk-leef keuken. Heel knus maar voor nu maar over een paar weken begint de ‘echte’ nachtmerrie. Als het voorste stuk huis echt in puin ligt, het weer omgeslagen is naar onophoudelijk regenen en de kinderen met natte zooi uit school komen en de eetkamerstoelen dan ook dienen als kapstok. Reuze knus…. Het studeren thuis heb ik dan ook maar gelaten voor wat het is. Dit doe ik nu op mijn werk (uiteraard na werktijd) en bij een aantal hulpvaardige vriendinnen. Om het geheel positief af te sluiten heb ik  heel veel spullen weg gegeven, naar de kringloop gebracht en een aantal spullen verkocht. De woonkamer is leeg en fase 3 van de verbouwing kan beginnen…

By Selma

Reacties

Je kunt geen reacties plaatsen.