Bouwval Gezocht #18

Blogs | Reacties uitgeschakeld voor Bouwval Gezocht #18 | 29 oktober 2018

Vorig jaar rond deze tijd was ik toch druk aan het klussen. Tussen de bedrijvigheid door van (toen nog) twee banen, moest ik wel voor 2 november een slaapkamer af hebben. Tja ik had al maanden terug wat beloofd.. Dochterlief zou daar namelijk voor haar 7e verjaardag mogen slapen. Nou had ik zelf bedacht, met de ervaring van slaapkamer 1 met een bedstede nog in mijn achterhoofd, dat slaapkamer 2 een stuk makkelijker zou gaan. Niks bleek minder waar. Wederom stond ik met de nodige frustratie, klotsende oksels en een vocabulaire waar de honden geen brood van lusten te ploeteren. Gelukkig wist ik dit voor vriend en vijand te verbergen en als een boer met kiespijn liet ik dan lachend zien wat ik allemaal had gedaan. Of stiekem had laten doen door de man des huizes omdat het anders niet op tijd af zou komen.

Langzaam maar zeker kreeg het kamertje meer sfeer. Dankzij een vriendin heb ik zelfs leren behangen en dat zijn dan wel de geluksmomenten. Dat kan ik ook! Na de nodige ploeterweken kan ik zeggen dat de missie geslaagd is. Hoe ik dat weet? Nou een heel gelukkig kind en daar doe je het allemaal voor. En zelfs nu we een jaar verder zijn en het negen van de tien keer een chaotische bende is (want mevrouw ik knutsel graag, houd van verkleden en o ja ik ballet heel graag), is zij toch nog heel blij met haar hokje kamertje.


Dit jaar hadden we een najaar om van te dromen. Wat een weer, wat een zon en oh daar word ik zo blij van. Belangrijk punt is ook dat de temperatuur in huis nog een beetje aangenaam blijft. Met 25 vierkante meter vloerverwarming kom je niet heel erg ver in een half geïsoleerd huis. Maar goed, manlief timmert hard aan de weg uhhh in huis. De vloerisolatie ligt er inmiddels in zijn geheel in. Dat vind ik in twee weken tijd een heuse prestatie, naast gewoon het hebben van een baan. Eerst zijn er z’n 28 steunbalken weg gehaald, waarvan er toch zeker 21 verrot waren. De boel kwam er serieus in meerdere stukken uit. Als u nu denkt “Nou Sel overdrijven is ook een vak…” dat klopt, maar in dit geval geen woord van gelogen. VERROT met hoofdletters! Ik tikte er subtiel met mijn teen tegenaan en het kwam er als stof en houtsnippers van afvallen. Dat ik daar niet door de vloer ben gezakt mag een wonder heten.

Omdat het thuis studeren echt geen optie is ben ik tijdens die lawaaierige klusdagen weer eens (in goed overleg) het huis ontvlucht. Dit keer niet een paar uurtjes om te studeren op het werk, maar lekker alleen naar Zeeland. Op de planning stond eerst een avond studeren. Met de briljante uitspraak van een van mijn geweldige vriendinnen ‘Een schrijver begint ook niet bij hoofdstuk 1 van zijn boek’, ben ik maar gewoon begonnen. Hoe je jezelf in de weg kan staan en maar niet weet te beginnen…heel vermoeiend maar het eerste ei is gelegd 😉


De dag erna ben ik heel mindfull druiven gaan knippen bij mijn favoriete wijnhoeve ‘De Kleine Schorre’. Heerlijk de hele dag buiten in de zon en de wijn(tjes) na afloop smaakten daardoor nog lekkerder. Daarna ben ik op de plaat vastgelegd door de wijnkoningin by herself, Barbara Deurloo-Wolff. Dat was echt een feestje. Rennend door de druivenranken en gewoon maar doen, zo relaxed met deze goedlachse professional. Het resultaat is ,al zeg ik het zelf, stralende foto’s in een prachtige omgeving en dat gun je toch iedereen op een van de mooiste dagen uit zijn of haar leven.

Mijn doel is om er elke dag een stralend mooie dag van te maken. En ik geef eerlijk toe. Als ik thuis kom in ons stofnest en ik als een boer met kiespijn glimlach over de vorderingen, zeg ik tegen mijzelf “Kom op Sel, het is een stralend mooie herfstdag en het wordt prachtig!”.

By Selma

Reacties

Je kunt geen reacties plaatsen.