Bouwval gezocht #19: Happy New Year!

Blogs | Reacties uitgeschakeld voor Bouwval gezocht #19: Happy New Year! | 9 januari 2019

Dit blogje liet even op zich wachten, maar dat wachten wordt dan wel beloond. Een eind goed al goed verhaal wordt dit en dat is toch wel lekker zo aan het begin van het nieuwe jaar. Terug naar de herfstvakantie toen ik werd gebeld door mijn man. Ik was om 7 uur al op mijn werk en hij belde tegen negen uur. Die stem, donker en grauw. Vol ongeloof en aangeslagen. Godzijdank niemand dood, maar wel de schuur volledig ontdaan van al het belangrijke klus gereedschap. Niks snelle roof, ze zijn gewoon heel relaxed een nachtje wezen shoppen. Dagen duurde het om te inventariseren wat er nu eigenlijk allemaal weg was gehaald. Ik kan je vertellen, een hoop! Op een paar roze schroevendraaiers van mij na en de roze muurverf ( best hip toch), een antieke schuurmachine en verfbakjes met van die goedkope wegwerp kwasten waren de stelling kasten leeg.

Naast het feit dat wij niemand toestemming hebben gegeven om op ons stukje grond ‘s nachts te parkeren, hebben we al helemaal niet gezegd ‘trek de schuren maar open misschien zit er nog wat leuks tussen. Neem maar mee’. En dus voelt het toch erg treurig dat dit gebeurt. Je bent allemaal murw en weet het even niet. Manlief heeft in drie dagen tijd slechts een halve dag geklust. Niks mis mee als je wat leuks gaat doen, maar dat was het dus niet. Ik was druk met aangifte te doen, verzekering benaderen, schade expert informeren en alles met de nodige bewijsvoering. De opluchting was Sinterklaasavond dan ook groot toen we bericht kregen dat deels de goederen werden vergoed. En die goederen staan nu in ons verbouwde Fort Knox. De schrik zit er bij de kids ook weer goed in en dus worden de sloten twee keer gecheckt. Onze geit heeft training gehad op zijn oude dag en mekkert erop los bij dreigend gevaar. Het heeft tijd nodig maar ik hoop dat dit gevoel slijt.

In 2018 is er gewoon weer super veel gebeurd. We hebben naast het verbouwen, slopen, opbouwen en opruimen ook veel gelachen, heerlijke bbq’s met familie en vrienden gehad, er zijn weer tuinfeestjes geweest en er konden weer hutten en sneeuwpoppen gemaakt worden. We gaan in dit nieuwe jaar gewoon door met ons klushuis en dan wordt het hopelijk ergens in de zomer ons knusse huis! Ik heb natuurlijk 101 plannen voor als de woonkamer klaar is en kan niet wachten als eindelijk, na ruim drie jaar, alles zijn plekje gaat krijgen. Maar hè, hoe gezellig is onze leef keuken nu… En hoe fijn is het dat ik mij nu achter de verbouwing kan verschuilen als het weer eens een rommel is.

Ik wens jullie allemaal een liefdevol en gezellig jaar, waarin wensen worden vervuld, dromen worden nageleefd en er zo nu en dan flink wordt gefeest!
Xxx  Selma

Reacties

Je kunt geen reacties plaatsen.