De bierkoning te rijk in Amersfoort

Blogs Eten & Drinken | Reacties uitgeschakeld voor De bierkoning te rijk in Amersfoort | 8 juni 2018

Speciaalbier: je kunt er echt niet meer omheen. Het is hot (al drink je de meeste gewoon koud). In Amersfoort kun je geluk niet op als je een liefhebber bent van speciaalbier. Ik ging op onderzoek uit.

First things first: speciaalbier is niet hetzelfde als het standaardbiertje wat je vaak besteld in de kroeg. Bestel je daar een biertje, dan krijg je pils. Fact: pils is altijd bier, maar bier is niet altijd pils. Bier is de overkoepelende naam voor heel veel soorten. Pils is zo’n biersoort en het meest ‘standaard’ bier. Speciaalbier – it’s all in the name – heeft iets speciaals. Het belangrijkste verschil zit in het gistingsproces. Google maar eens op bovengistend en ondergistend OF bezoek een bierbrouwer → Hij (of zij) kan je er alles over vertellen, #vindikleuk.

Maar nu het betere werk: waar kun je terecht voor zo’n bovengistend speciaalbiertje? Eigenlijk op heel veel plekken, want veel restaurants hebben er een aantal op de kaart. Maar voor mij zijn er een aantal extra leuke plekken.

Biercafe De Dikke Koning: deze bar zit een beetje verstopt op de Appelmarkt. Hier zijn ze ooit gestart met 70 soorten bier, maar inmiddels zijn het er nog veel meer. Je vindt de bierkaart niet alleen op papier, maar ook op de muur. En toen de muren vol waren zijn ze maar verder gegaan op het plafond. Kun je niet kiezen? Vraag dan de eigenaar om advies – die weet alles van bier.

Long John’s Pub: in de altijd gezellige Krankeledenstraat vind je deze gezellige pub. Ook hier kun je spelletjes spelen en genieten van een enorme verscheidenheid aan speciaalbieren. Schijnt de zon? Dan kun je zowel voor als achter op het terras zitten. Kijk uit op het Onze Lieve Vrouweplein of geniet van het heerlijke terras achter het pand aan het water. Let op: gevaarlijk gezellig, dus je zou zomaar eens veel langer kunnen blijven dan je eigenlijk van plan was.

Bierwinkel Hop: wil je speciaalbieren meenemen voor thuis, naar vrienden of familie? Neem dan zeker eens een kijkje bij Bierwinkel Hop. Heerlijk voor tijdens de lange zomerse barbecue-avonden. Vergeet niet de uitgebreide lokale sectie bieren te checken.

En dan is er nog zoveel meer leuks te ontdekken qua bieren in Amersfoort. Ik ben ook heel benieuwd naar de Beers & Barrels die als het goed is einde van de zomer – augustus/september – opengaat. Hij komt op de plek van ‘t Filmhuys, aan de Groenmarkt. Ik kan bijna niet wachten om een kijkje te nemen. Heb jij nog tips voor lekkere speciaalbieren, de gezelligste plekken om ze te drinken of de beste plekken om ze te kopen? Let me know!

By Lian

Reacties

Je kunt geen reacties plaatsen.