De Gebakfiets: Taart kan altijd!

Blogs Eten & Drinken | Reacties uitgeschakeld voor De Gebakfiets: Taart kan altijd! | 24 juli 2018

Feestelijke witte chocolade cheesecake met frambozen, zomerse limoen & courgette taart, hartverwarmende worteltaart met glazuur, een stuk smeuïge karamel shortbread of een koffie kardemon taart. Loopt het water je al in de mond? Goed zo! Want ‘Taart kan altijd!’ is dé mantra van Ellen en Marloes; twee voortreffelijke taartenbakkers en de oprichtsters van De Gebakfiets.  

De gebakfiets

De beste oplossingen voor problemen ontstaan wanneer je zelf iets mist. Het overkwam Ellen en Marloes wel vaker in 2016.  Hun traditie om de parken van Amersfoort te bezoeken, mét speeltuin voor de kids, was incompleet. Al theeleutend snakten ze naar een stuk taart ‘gewoon voor erbij’. Zij waren zelf vergeten iets mee te nemen en in de verre omtrek was geen taartverkoper te bekennen. Zo ontstond het oorspronkelijke idee achter De Gebakfiets. Ellen en Marloes besloten om met een bakfiets, volgeladen met taarten, langs de parken van Amersfoort te fietsen en parkbezoekers te verblijden met taart. Hun passie voor taarten bakken hielp om het idee werkelijkheid te maken. De tweedehands bakfiets was zo gekocht, kreeg een lik verf en De Gebakfiets was een feit.

Stukje taart burgemeester?

De Gebakfiets zie je niet meer bij elk park voorbij komen. In 2018 zijn de accenten verlegd en Ellen en Marloes hebben op hele andere plekken hun overheerlijke taarten bezorgd. De leukste ervaring tot nu toe? Oef, dat blijft een lastige vraag. Ellen vertelt trots hoe de allereerste opdracht voor De Gebakfiets bij de beëdiging van de burgermeester was. Heel spannend, maar het ging zo goed. De Gebakfiets heeft ook al haar primeur ervaren op Lepeltje Lepeltje 2017, het ultieme foodfestival van Amersfoort. Een weekend vol nachtelijke bakuren, tassen vol ingrediënten en ovens die overuren draaiden. De taarten waren niet aan te slepen en de bezoekers likten hun bordjes bijna schoon. Het was keihard werken maar een verrukkelijke ervaring, vertelt Marloes. Diezelfde zomer kon men op Spoffin ook taarten proeven van De Gebakfiets en ook daar bleef het niet bij. Naast food festivals en officiële lokale politieke events, levert De Gebakfiets ook taarten voor conferenties, jubilea, kraamfeesten en bruiloften. Wat de gelegenheid ook mag zijn, zakelijk of privé, taart kan altijd!

Inspiratie voor taarten is er gelukkig altijd. De toon wordt gezet door de wensen en voorkeuren van de klant. Ellen en Marloes houden van Nigella Lawson en laten zich uitdagen door Yotam Ottolenghi. Zelf experimenteren ze gerust met recepten. Accenten leggen in smaken, kruiden combinaties testen en bijzondere ingrediënten proberen. In 2018 fietsen de baksters met een nieuwe en grotere Gebakfiets door Amersfoort. Zo worden de verrukkelijkste taarten naar elke gelegenheid gebracht!

Dus ga je trouwen? Vier je een jubileum? Geef je een kraamfeest? Of bak je liever niet zelf voor een grote groep gasten? De Gebakfiets bakt graag voor je met de ingrediënten die jij het lekkerst vindt. Van pistache tot aardbei, van rozenwater tot kokos. Taart kan altijd!

By Lydia

Reacties

Je kunt geen reacties plaatsen.