Leuke kaartjes in Amersfoort

Blogs | Reacties uitgeschakeld voor Leuke kaartjes in Amersfoort | 25 juni 2018

Soms wou ik dat ik het wat meer was -attent zijn-. Over het algemeen vergeet ik verjaardagen, trouwdagen of andere belangrijke gelegenheden. Ik weet dat ik een verjaardagskalender nodig heb, zelfs nu bijna alle verjaardagen aangegeven worden op Facebook. Maar ik faal. Attent zijn in leuke kaartjes. Ik hou er van. Zo’n anderhalf jaar geleden toen ik mijn lieve Daniel leerde kennen, kreeg ik ze ineens; kaartjes. Mooie kaartjes, inspirerende teksten, liefdevolle plaatjes of iets wat voor ons heel betekenisvol was. Zo’n klein gebaar, een kaartje, een stukje karton. Alleen al die voorkant maakt mij ontiegelijk blij. Zo’n kriebel in je buik, een glimlach op je gezicht die na het lezen van al die mooie woorden nog wel een uur blijft hangen. Dat gevoel, dat iemand aan je denkt, de moeite doet om jou een goed gevoel te geven… Dat zouden we toch allemaal meer moeten doen?

Lievelingskaartjes

Inmiddels hangt de kastdeur en met name ons toilet vol met kaartjes. Onze lievelingskaartjes, met de mooiste plaatjes of teksten, of de meest mooie herinnering zijn op de tegeltjes geplakt. En elke dag als ik ze lees, denk ik weer aan het moment dat ik er één schreef of kreeg. In diezelfde kast staat ook een doosje vol met kaartjes, vol met herinneringen. Als ik alleen thuis ben en mijn dag niet heb, herlees ik de mooie woorden en kijk nog eens naar de prachtige kaartjes.

Die kleine verrassingskaartjes zijn voor mij een kadootje. Soms vind ik ze in de auto, soms bij thuiskomst midden in de nacht na een lange dag werken naast een brandend kaarsje. Er was een tijd, toen ik als Friezin nog gewoon in Friesland woonde. Ik haatte de dagen als Daniel weer richting het midden des lands moest. Maar als ik dan ’s avonds alleen in bed kroop, lag er weer zo’n prachtig kartonnen stukje liefde.

By Wiepie

 

Reacties

Je kunt geen reacties plaatsen.