De kop koffie is eraf!

Blogs | 2 reacties | 29 januari 2018

Tijd om een nieuwe ‘Rock’ aan jullie voor te stellen want vanaf nu kunnen jullie maandelijks genieten van een column van Lian. Deze 30 jarige schoonheid werkt als content marketeer, is trotse eigenaar van een nieuw nieuwbouwhuis en #thehusband 😉 en fan van zoetigheid, roze & glitters en koffie! Let’s give here a warm welcome en go Lian!

Alles wat nieuw is, is een beetje spannend. Zo ook mijn eerste blog voor Rock this City. En om ervoor te zorgen dat mijn knikkende knieën een beetje minder wiebelen, schrijf ik over een van mijn ‘lievelings’: ​koffiedates. Ik ben dus gek op koffie. Niet alleen op de koffie zelf, maar ook op het hele fenomeen koffie drinken. Een beetje bijkletsen, slechte grapjes maken en dan ineens belanden in een gesprek over de belangrijke dingen in het leven aka een ​koffiedate. Of als je alleen bent met je koppie koffie, ineens weer een focus vinden en/of nieuwe ideeën opdoen. ​What’s not to love?

Koffie

Nou, het feit dat ik eigenlijk helemaal niet zo goed tegen koffie kan. Drink ik na tweeën nog een ‘cuppa’ dan kan ik ‘s nachts niet slapen en van meer dan drie koppen word ik een overspannen hittepetit – ook geen aanrader. Dus ik check ook altijd even hoe de thee is als ik ergens goede koffie tegenkom. Ik heb een hoop favorieten, waaronder de hieronder genoemde toppers. Deze drie heb ik veelvuldig getest op hun koffie, thee en lekkers bij de koffie. Niet alleen met mijn Lief, maar ook met mijn leukste vriendinnen, collega’s en vrienden. Uitgebreid onderzoek dus 😉

Barista Cafe Amersfoort​. Ik ben fan vanaf het eerste uur van deze gezellige zaak op het hoekje van De Hof. Puristen kiezen hun koffie uit de Quality Coffees en de koffie-smaakjes-lovers kunnen hun hart ophalen bij de Barista Specials. ​Extra fijn: de Barista Proeverij voor ‘erbij’. Drie kleine stukjes zoetigheid, zodat je niet hoeft te kiezen #like.

Alberts​. Hier kun je terecht voor  dates, die overgaan in lunchdates, dinnerdates en/of in een gezellige borrel. Als je niet oplet, zit je hier heel veel langer dan je eigenlijk van plan was. Maar zo’n verlengde koffiedate staat stiekem heel hoog op mijn lijstje ‘lievelings’.

Nul33​. Als je niet van het zwarte goed houdt, ga hier dan alleen al heen voor het ge-wel-dige Art Deco pand. En als je er wel van houdt, ga het hier dan drinken. #​gekketip Ga hier naar het toilet. Net zo mooi als de rest van het pand.

De kop is eraf. Mijn eerste blog voor Rock This City is een feit en ik heb nu dus heel veel zin om koffie te gaan drinken. Hoogste tijd voor een nieuwe ontdekkingstocht door Amersfoort… Heeft iemand nog must-drink-coffee-places die op mijn lijstje moeten?

By Lian

Reacties

  • Wat een leuke blog! We hebben bij Nul33 twee verschillende blends samengesteld voor onze ‘gewone’ koffie (waar natuurlijk niets gewoons aan is, want oh zo lekker) en onze espresso. Beide worden gebrand in onze stad, bij Special Roast. Enne: heb je onze Maccha Latte al geprobeerd? Met groene thee-extracten en kokosbloesem. Tot snel voor een koffiedate!

  • Go Lian! Leuk geschreven lief. En ik wil GAUW met jouw koffiedrinken!
    XXX