Monthly Maaike: December!

Blogs | Reacties uitgeschakeld voor Monthly Maaike: December! | 4 januari 2018

Hi All!

De maand van de glitters is weer voorbij. Op de foto ik en mijn trouwe viervoeter Soof! Ik hoop dat jullie hele leuke liefdevolle feestdagen hebben gehad. Het nieuwe jaar is begonnen en zo ook de goede voornemens! In deze blog wil ik jullie meer vertellen over mijn goede voornemen, namelijk het nog meer verduurzamen van mijn levensstijl.

Soof en ik

In 2017 is mijn zoektocht naar duurzaamheid begonnen. Bij toeval liep ik tegen dit boek aan; “Dit is een goede gids” geschreven door Marieke Eyskoot. In één woord: GEWELDIG. Dit boek staat vol praktische tips op het gebied van kleding, verzorging, eten, wonen, werken en vrije tijd. Met deze gids maakt Marieke Eyskoot, duurzame mode- en lifestyle-expert, een groen en eerlijk leven leuk en bereikbaar, met bruikbare suggesties, verrassende weetjes, de beste adressen, mooie merken, fijne plekken en slimme oplossingen. Iets goeds doen én het goed hebben tegelijk: wie wil dat nu niet? Deze foto is overigens gemaakt bij mijn favoriete storystore in Amersfoort – Blur. Een duurzame cadeauwinkel met de beste koffie. Hierover meer in mijn volgende blog! www.bluryourlife.com

Boekentip!

Maar denk ook aan vintage! Hoe leuk is het om artikelen een tweede leven te geven. Daarom struin ik regelmatig de rommelmarkten en kringlopen af, op zoek naar die ene schat! Ik heb al heel wat spulletjes bij elkaar verzameld, die nu een mooi plekje in mijn interieur hebben gekregen. Weggooien is zo zonde! Maak een ander blij en breng ook jou spullen waar je op uit bent gekeken naar de kringloop. Winkels die ik regelmatig bezoek zijn; www.facebook.com/goedgevonden & www.kringloopamersfoortleusden.nl

Vintage markt foto van Mitchel Lensink op Blur’s vintage markt

Je met zorg uitgezochte interieur artikelen wil je natuurlijk wel goed schoonhouden! Dit doe ik met Marcel’s Green Soap. Ik gebruik de allesreiniger. Die is 100% natuurlijk. Ook de fles is van 100% recycled plastic gemaakt. Niet onbelangrijk – hij ruikt ook nog eens fantastisch! Verkrijgbaar bij de Waar – winkel in Amersfoort voor €3,50. www.ditiswaar.nl

Marcel’s green soap

Na kerst kan hoef je niet alles weg te gooien of op zolder op te ruimen. Met de juiste touch geef je er een hele nieuwe draai aan. Zo is mijn kerstboom/kamerden naast een andere plant een leuke afwisseling in mijn urbanjungle ;). Zie je trouwens die lijst staan hierin zit een print met de stadskaart van Amersfoort gemaakt door Wijck! De prints worden gedrukt op een uniek vintage papiersoort en zijn verkrijgbaar in 5 verschillende formaten. Neem is een kijkje op hun site; www.wijck.com.

Kerst!

 Ook heb ik dit jaar gekozen voor een slinger van Lokta papier met marmer-motief in mijn boom. De slinger hangt nu in mijn slaapkamer. Nepalees Lokta Paper is milieuvriendelijk papier met de hand gemaakt van de vezels van de ‘Nepal Paper Plant’. Ook wel de ‘Lokta Bush’ genoemd. De teelt van dit ‘boom vrij’ papier resulteert in een milieuvriendelijke grondstof. Een gekapt Lokta bush herstelt zich in ongeveer 4 tot 6 jaar weer helemaal tot zijn oude staat. Dus door het plukken van Lokta, wordt er geen bos vernietigd en geen schade toegebracht aan de fragiele bosecologie. Check http://www.madat.nl/lokta-paper/ voor meer!

Lokta

 

Tot volgende maand,

lfs Maaike

 

Reacties

Je kunt geen reacties plaatsen.