Monthly Maaike: Januari

Blogs | Reacties uitgeschakeld voor Monthly Maaike: Januari | 31 januari 2018

Hi!

In deze blog vertel ik jullie meer over twee van mijn favoriete koffie hotspots in de binnenstad van Amersfoort! Hotspots waar niet alleen de koffie heerlijk is maar waar je alleen al naar toe moet vanwege het interieur!

Blur

Mijn aller-, aller-, allerfavoriet is Blur. Hier ga je heen voor de beste koffie, de wafels, dubbel chocolate cheesecake of toch de arretjescake… keuzestress!! Ook geniet je hier van de lekkerste broodjes en elke week een nieuwe soep, smoothie of groentesap.  Nadat je je rond hebt gegeten, neem dan zeker een kijkje in het winkelgedeelte. Hier vind je duurzame producten met een verhaal! Producten die met zorg zijn geselecteerd. Van eerlijk geproduceerde kleding, gerecyclede onderzetters, vegan accessoires of kaas van de boer uit de buurt. Producten van ambitieuze ondernemers – groot of klein – die het verschil willen maken.

Let bij je bezoek op het interieur: de houten tafels met schoolstoelen, het tegelwerk op de bar met parelmoer-afwerking. Maar ook die stoere stalen kast gelijk bij binnenkomst is een echte eye-catcher. En zeg nou zelf de discoballen… Absoluut instagram waardig! Blur straalt een rust uit, waar je heerlijk met je kopje koffie of thee even onderuit kunt zitten en niks moet.

(Mooierstraat 18, Amersfoort / Open: di t/m zo van 10.00 – 17.00 uur.)

Buuf in de serre

Laat ik beginnen met te vertellen dat wij op 12 augustus 2016 onze trouwfoto’s bij BUUF in de Serre hebben laten maken. Do I need to say more…

In 2015 is Buuf geopend. Twee enthousiaste jonge meiden gingen het avontuur aan. Dankzij de wedstrijd Hart en Ziel van de Mariënhof hebben zij in 2015 hun droom werkelijkheid kunnen maken. Een groot succes! Bij Buuf eet je de lekkerste zelfgebakken taarten, zoet maar ook hartig. Voor het bereiden van de taarten en koffie gebruiken zij streekproducten. Puur, natuurlijk en zo min mogelijke toegevoegde kleurstoffen en smaakstoffen. Win-win! Hierdoor steun je dus de lokale economie.

Ik kom hier graag met mijn vriendinnen om even bij te kletsen onder het genot van een kopje koffie of thee met – uiteraard – taart. Wat mij zo aanspreekt aan Buuf is de locatie, pal binnen de karakteristieke muren van het Mariënhof. De Mariënhof heeft een rijke historie en is al 500 jaar oud! Het heeft vele doeleinden gehad, maar het begon allemaal met een klein klooster. Tegenwoordig worden de zalen van de Mariënhof verhuurd voor evenementen, vergaderingen en kan je er zelfs trouwen.  Zeker een aanrader om een kijkje te nemen en een stukje geschiedenis van Amersfoort te leren kennen.

In tegenstelling tot de Mariënhof, waar je nog duidelijk de karakteristieke details ziet. Is Buuf fris, jong en licht! De verse bloemen, planten en het lichte houtwerk in combinatie met het mint groen maken het helemaal af!

( Kleine Haag 2, Amersfoort / Open: woe t/m zat van 10:00 – 18:00 zon van 12:00 – 18:00)

NEXT TIME: Benieuwd waar je nog meer toffe plekjes kunt vinden net buiten het centrum van Amersfoort? Je leest het volgende maand!

Liefs, Maaike!

Fotocredits Discoballen

Reacties

Je kunt geen reacties plaatsen.