Sint Maarten a.k.a. Invasion Of The Bodysnatchers..

Blogs | Reacties uitgeschakeld voor Sint Maarten a.k.a. Invasion Of The Bodysnatchers.. | 10 november 2018

Toen Papa X nog jochie X was, mocht ik een keer meekijken met een horrorfilm genaamd Invasion Of The Bodysnatchers. Weleens van gehoord? Zo ja, dan denk ik dat je ook kan meepraten over in de auto zitten zonder gordel, cola drinken op je 3e, een blauwstaand huiskamerfeestje vol met vrolijk spelende kinderen tussen alle asbakken. Yep, de tijd waarin het begrip pedagogisch verantwoord net zo veelzeggend was als Facebook of Instagram.

Anyway ik dwaal af. Invasion Of The Bodysnactchers. To be honest, ik kan me niet eens precies meer herinneren hoe de film ging – ik ben over de nachtmerries heen gegroeid – maar wat ik nog wel weet is dat de bodysnatchers zich nog sneller vermenigvuldigden dan de fruitvliegjes in een groene kliko. 10 Werden er 100, werden er 1.000, werden er 10.000 (Note to myself: Misschien moet ik toch eens gaan beginnen aan The Walking Dead).

Hoe erg zou zoiets wel niet zijn? Als een heel gebied van het ene op het andere moment wordt overgenomen door een groep “wezens”. Dreigend met grote ogen, schelle geluiden maken en uitstekende tentakels. Bij mij zouden in elk geval de volgende vragen rijzen “Waar komen ze allemaal zo plotseling vandaan?”, “Waar is dit fout gegaan?”, “Hoe kunnen we ons het beste hier tegen weren?” en “Hoe kunnen we ons toch enigszins voorbereiden tegen zo’n invasie?”. Voor zoiets moet toch een plan á la “sluit alle ramen en deuren en doe de radio of tv aan” zijn?

Het mooie is dat ik dat plan heb en dat ik dit met plezier met jou wil delen. Het keyword is ‘rantsoen. Rantsoen? Ja rantsoen! Koop in de supermarkt de schappen helemaal leeg! Zorg dat je voldoende voorraad in huis hebt. Je weet niet hoe lang de invasie aanhoudt, dus je móet ervoor zorgen dat je niet te kort komt. Denk echter niet aan blikken met bonen, pallets vol 2 liter flessen water of dozen vol beschuit. Laat dat allemaal links liggen en focus je alleen op àlles wat zoet is. Marsjes, winegums, lollies, colaflesjes, kikkers. Want alleen daarmee kan je de invasie van kids tijdens Sint Maarten overleven… May the force be with us tonight 😉

By Papa X

Reacties

Je kunt geen reacties plaatsen.