Buiten sporten in Amersfoort!

Blogs | Reacties uitgeschakeld voor Buiten sporten in Amersfoort! | 21 februari 2019

’s Ochtends doe ik zeker nog een sjaal om en mijn handschoenen zitten nog steeds in mijn tas ook al zijn de krokussen aan de Stadsring al tevoorschijn gekomen. Aan het einde van de dag is de verleiding dan ook groot en wil ik vaak maar één ding: warm en diep onder de plaid kruipen. Maar de lente is in aantocht en dus gaan we naar buiten. We gaan weer sporten in Amersfoort!

Want je weet net zo goed als ik, bewegen is gezond, sporten geeft je energie en van de buitenlucht knap je op. Amersfoort is de perfecte stad om buiten te sporten. Zowel in de stad als er buiten is er voor elk sportief aangelegde Keientrekker wel wat wils. Daarom zet ik ze op een rijtje. Zodat ook jij je sportschoenen afstoft en je winterlijf in je sporttenue propt om naar buiten te gaan.

The Boot Camp Club

Dat klinkt als een club voor de zware jongens. Vergis je niet, the Bootcamp Club biedt voor stoere mannen, carrièrevrouwen én drukke moeders lessen aan van verschillende niveaus. Leuke groepslessen zoals “Kickbox Bootcamp” en “8 Weeks 2 Fabulous” laten je sporten in de frisse buitenlucht op een doelgerichte manier. Een commitment van 8 weken is te overzien en gaande weg merk je hoe je conditie verbetert en dat je krachtiger en soepeler wordt. Eerst eens kennis maken? Kies dan een proefles op een toffe locatie in de buurt zoals de Wagenwerkplaats in het Soesterkwartier.

Atletiekverenigingen

Hardlopen, speerwerpen, hordenlopen. Iets uit een grijs verleden, of staat het nog op je lijstje om eens te proberen? Amersfoort heeft diverse atletiekverenigingen met een ruime keus aan buitensporten. In welke wijk je ook woont, genoeg keuze in de buurt. Zoals Loopgroep 2000 Vathorst,  A.V. Triathlon in Birkhoven en Altis in Schothorst.

KidsProof

Wordt je kind blij van buiten spelen? Moet alle opgehoopte energie eruit? Overweeg eens met je kind mee te gaan naar één van de buitensporten of clubjes van KidsProof. Wat te denken van “Natuurkids” of scouting. Een liefde voor vissen? Dat kan met de hengelsportclub. Liever een groter dier? Paardrijden is ook mogelijk.  Zoveel kinderen, zoveel smaken. Alle mogelijkheden bij KidsProof hebben één ding gemeen: buiten, in de frisse lucht, met de wind door je haren en de zon op je gezicht.

Mom in Balance 

Zwanger, net bevallen of dat allemaal achter de rug? Zoek je in je drukke gezins- en werkschema een passend moment om buiten te sporten. Mom in Balance bestaat sinds enkele jaren in Amersfoort, Leusden en Soest. Met een team enthousiaste trainsters  – veelal moeders – kan je op meerdere locaties sporten. De lessen zijn ingericht zodat het past bij de fase waarin je zit. Dus in plaats van een suffe pufcursus in een warm dompig sportzaaltje of jezelf naar een sportschool voortslepen, kan je nu buiten sporten!

Vergeet ook vooral niet alle wandel- en fietsroutes door o.a. de Soesterduinen en Kattenbroek, buitenspeelplaatsen, fietspaden en natuurparken zowel in de stad als erbuiten (Nimmerdor, Landgoed Den Treek-Henschoten). Want als de lente er straks is, gaan we echt weer naar buiten. Beloofd!

By Lydia

bron foto’s

Reacties

Je kunt geen reacties plaatsen.