Thuis bij Maren!

Blogs | Reacties uitgeschakeld voor Thuis bij Maren! | 17 mei 2018

Hi! Wat een huis jouw thuis maakt zijn eigenlijk altijd de spullen die in jouw huis staan en die er voor zorgen dat jij je op je gemak voelt. Vaak kies je jouw interieur uit op basis van wat jij het mooist vindt of welke trend er deze zomer centraal staat (benieuwd? Check mijn vorige blog). In de loop der jaren verzamel je allemaal dingen waar je waarde aan hecht, dat herinneringen bij je opbrengt of dat je cadeau hebt gekregen. Ik kan mij zo voorstellen dat als je dit een aantal jaar verzamelt, en nooit weg doet zoals ik, dat het soms best wat onoverzichtelijk kan overkomen in je huis. Of juist dat je mooiste herinneringen in de kast blijven liggen omdat er simpelweg geen plaats voor is. Zonde dus! Daarom werk ik in mijn interieur met de zogeheten ‘eyecatchers’ wat letterlijk ‘iets dat erg de aandacht trekt’ betekent.

Ik houd heel erg van bloemen en van het design merk Serax. Je begrijpt natuurlijk dat ik dus dubbel blij word als je deze twee samenvoegt. Op links zie je de welbekende cactus vaas van Serax. Daarnaast zie je de karaf uit de serviescollective Fish&Fish, dat gemaakt is in samenwerking met de italiaanse designer Paola Navone. Eigenlijk is deze karaf dus niet bedoeld als vaas, maar wel heel leuk om bloemen in te zetten. Hiermee wordt het net wat anders dan normaal!

Dit keramieken hertje is geglazuurd en heeft hoefjes van echt glansgoud. De hertjes zijn verkrijgbaar in verschillende grotes en kleuren. Het hertje is ontworpen door Marga van Oers. Eigenlijk heb ik dit exemplaar altijd veilig onder een stolp op tafel staan zodat er niks mee kan gebeuren, maar ook omdat hij zo lekker opvalt. Je kan het hertje ook goed gebruiken om als eyecatcher te gebruiken boven op een stapel mooie boeken.

Ook deze storytiles zijn ontworpen en handgemaakt door Marga van Oers (fan!). Elk tegeltje heeft een eigen karakter en wordt er een klassiek concept gecontrasteerd met moderne elementen. Zo word je gedwongen om er goed naar te kijken en vaak ontdek je elke keer iets nieuws op de tegeltjes.

Ik verzamel deze tegels al een tijdje en mijn collectie begint aardig te groeien. Een leuk idee is om een saai stukje muur te behangen met deze tegeltjes.  Of metsel de tegels ook daadwerkelijk mee in je muur in je keuken. Zo kun je van een standaard tegelwand een uniek exemplaar maken! Tip: Dit is natuurlijk ook heel leuk om cadeau te doen! Je kunt de tegeltjes HIER vinden.

And last but not least, mijn muur in mijn woonkamer. Nu houd ik niet erg van standaard, en mijn vriend gelukkig ook niet. Daarom vonden  wij het een uitdaging om met een saaie standaard muur iets geks te doen toen wij gingen samenwonen. Na lang zoeken op Pinterest en verschillende ideeen bij elkaar gelegd te hebben, zijn we uit gekomen op dit eindresultaat.

Wat vooral opvalt is dat wij onze muur niet recht op en neer geschilderd hebben, maar diagonaal vanaf ongeveer 1/3 van de muur. Hiermee ontstaat er optisch veel meer ruimte en door de kleur frist de boel ook een beetje op. In het midden hebben wij allerlei verschillende maten zwarte lijsten opgehangen en deze laten verspringen, zodat je helemaal van boven naar beneden kan kijken.

Het leuke van het werken met lijsten is dat je er elke keer weer iets anders kan inhangen als je iets na een tijdje zat bent! Wij hebben een crush voor grafische prints, illustraties en mooie fotografie dus wij konden onze harten ophalen toen we al deze lijsten mochten vullen. Tip: Lijsten hoeven helemaal niet zo duur te zijn, je hebt vaak al hele mooie bij Ikea (zoals deze die ik heb gebruikt). Al met al zorgt het ervoor dat je je mooiste eyecatchers in huis hebt staan en je steeds kan wisselen als je weer iets zat bent. Dat maakt het net een beetje anders!

See you next time! Maren

Reacties

Je kunt geen reacties plaatsen.