Verander je interieur the easy way!

Blogs | Reacties uitgeschakeld voor Verander je interieur the easy way! | 17 april 2018

Hi! De lente is begonnen, de zon begint éin-de-lijk weer goed te schijnen, alles staat in bloei en met het lentegevoel is het allemaal toch een stukje leuker. Ik krijg altijd meteen zin om alles in huis te veranderen, op te frissen en om mijn interieur in een nieuw jasje te steken. Als ik dit elke keer zou doen wanneer ik hier zin en inspiratie voor had, dan is dat niet bij te houden! Wat je wel kan doen is details veranderen in je interieur waardoor het er meteen vernieuwend uit ziet en je elke keer geinspireerd raakt…

Een van de interieur trends van 2018 is colourblocking. Dit kan je heel makkelijk toevoegen in jouw interieur. Het gaat vooral om contrasterende kleuren die je tegenover elkaar zet om zo het gewenste effect te krijgen en een statement te maken in je huis. Tip! Kies er met colourblocking voor om één contrast kleur te kiezen zodat de kleuren niet met elkaar gaan vloeken.

Geel!

Zoals gezegd kan je met elke kleur de colourblocking trend toevoegen. Wat mij erg opviel is dat je de kleur geel erg vaak terug ziet, zowel oker geel als citroen geel. Nu kan je denken ‘GEEL?!’ Ja geel! Hoe vaker ik het overal terug zie, hoe leuker ik het ga vinden. Juist omdat het misschien niet de eerste kleur is waar je aan denkt. Dat maakt het juist net even wat spannender en vernieuwender. Je kunt heel makkelijk wisselen in de details met een kussen in een contrastkleur, kaarsen, plaids of een mooie bos bloemen. Het hoeven geen rigoureuze veranderingen te zijn maar juist de makkelijk, vervangbare elementen binnen je huis.

Funfact! De kleur geel is (natuurelijk) de kleur van de zon, waardoor het ons brein, denkproces en zenuwstelsel stimuleert. Geel wordt vaak geassocieerd met energie, zon, lente, een nieuw begin en geluk. Door deze kleur worden veel mensen vrolijk en positief. Nog een goede reden om deze kleur dit jaar te gebruiken!

Voor mijn eigen colourblocking inspiratie ben ik een rondje door Loods 5 in Amersfoort (Euroweg 1) gaan doen, om te zien hoe deze trend zich profileert en wat voor elementen zij gebruiken om dit contrast te laten zien in jouw interieur.

 

Ik hoop jullie wat lente inspiratie te hebben gegeven voor jullie eigen interieur om de lente binnen te brengen!

See you next time! Maren

Reacties

Je kunt geen reacties plaatsen.