Want ik mis je zo graag….

Blogs | Reacties uitgeschakeld voor Want ik mis je zo graag…. | 21 augustus 2018

“Het is oké als je gaat…”Ja, Claudia de Breij en Waylon zongen er al over. “Want wanneer ik je mis, weet ik weer hoe goed het is, dat jij bestaat!” Het is waar. Ondanks dat Amersfoort THE place to be is mag je die lievelingsstad echt heus wel even verlaten. Het drukke stadsleven is goddelijk. Struinen in de leukste winkeltjes, koffie bij de leukste tentjes & dansen in de leukste kroegen. Maar soms kun je beter gewoon even een stapje terug nemen. Of je nou kinderen hebt en je bruisende gezin probeert draaiende te houden of de student bent met een mega sociaal leven. Luister maar gewoon even naar deze wijze raad.

Heis je kinderen in een overall met regenlaarzen. Trek je oude (of stoute) schoenen aan en pak de fiets of de auto. Vul je tas met eten en drinken. Vooral dat laatste is essentieel, zeker in het geval van nageslacht. Hoewel het ontbijt er nooit zonder discussie ingaat, krijgen ze sowieso de meest vreselijke honger wanneer je het huis verlaat. Een slimme knul of meid is altijd voorbereid 😉
Het mooie? Voor dat stapje terug hoef je maar een paar stapjes verderop te zijn. Je hoeft echt geen wereldreis te maken, tempels te bezoeken of een boeddha op je hoofd te zetten om tot rust te komen. De leusderheide, wie kent het niet? Soms vergeet je hoe makkelijk en dichtbij je de heerlijkste plekken kunt vinden. Hophop, de N227 op richting Doorn/Maarn. Als je de heide voorbij bent ga je bij de stoplichten links. Genoeg gratis (had ik al gezegd GRATIS?) parkeerplaatsen. NO STRESS! Na een meter of tweehonderd vind je direct een gigantische zandkuil. Beter dan de zandbak in de speeltuin. Die kuil staat garant voor uren speelplezier, geloof me! Kleedje mee, boekje mee. Vakantie gevoel ten top.
Genoeg paadjes om een heerlijke wandeling te maken door het paarse bloemenbad. En ben je echt een diehard of heb je klimgrage kinderen die je wil uitputten ? Dan heb ik nog even een gratis tip voor je. Aan de heide grenst het bos en niks fijner dan de geur van de bomen en blaadjes. Snuif alle frisse zuurstof op en je bent weer klaar voor life in the city!
P.s. Mochten de voorbereidingen wat in de soep zijn gelopen…? Aan de overkant zit een pannenkoekenhuis!
By Wiepie

Reacties

Je kunt geen reacties plaatsen.