Welkom in Marens Urban Jungle!

Blogs | Reacties uitgeschakeld voor Welkom in Marens Urban Jungle! | 20 februari 2018

Iedereen heeft tegenwoordig wel een mooie plant in de woon of slaapkamer staan. Het is dan ook een echte hype geweest het afgelopen jaar en die zet zich gelukkig in 2018 voort. Naast het feit dat een goede kamerplant een echte toevoeging is aan je interieur, zegt het ook iets over je persoonlijkheid. Ook is het bewezen dat door jezelf te omringen met planten, je voor een gezonde omgeving zorgt. Graag wil ik jullie aan een aantal perfecte exemplaren voorstellen om inspiratie op te doen voor je eigen interieur! Say hello tegen de nieuwste trend onder de kamerplanten: Patterned Plants.

Calathea Orbifolia

Allereerst, one of my favorites, Calathea Orbifolia. Deze plant heeft de bijnaam ‘living plant’. Dit omdat hij ’s avonds zijn bladeren oprolt en deze ’s ochtends weer uitvouwt. Hoe tof is dat?! Het mooie aan de Calathea is dat er meerdere varianten zijn. Geen enkele plant is dus hetzelfde qua patroon, grote of belijning. Keuze genoeg! De plant staat het liefst gedeeltelijk in de schaduw en heeft maar een beetje water nodig.

Maranta Leuconeura

Maranta leuconeura wordt ook wel het tien geboden plantje genoemd. Het is een zeer sterk plantje vanwege de bladtekening en de opvallende donkerroze nerven in het blad. De Maranta houd van veel zonlicht en is makkelijk in onderhoud. Ook is dit familie van de Calathea.

Aloë Vera

De Aloe Vera is een vetplant die oorspronkelijk uit het Caribisch gebied komt. De stengels van de plant beginnen allemaal samen in één kern en springt ,hoe groter de plant wordt, uit elkaar in punten. Ook heeft de Aloë Vera een licht stippen patroon waardoor je de plant goed kan gebruiken voor de trend van 2018 😉 De Aloë Vera plant staat vooral bekend om de helende werking van het sap, terwijl hij ook heel goed te combineren is in je interieur!

Scindapsus Pictus

Deze plant staat in de top 10 van de meest zuiverende planten. De plant neemt de schadelijke stoffen op en gebruikt dit weer als voeding. Ook deze plant heeft meerdere varianten binnen zijn soort. Zoals je hier op de foto kan zien heb ik een hangplant, maar deze plant heb je ook op een stam om in een mooie pot te zetten. Wel moet je de plant af en toe water geven en op een plekje hangen of zetten waar hij half zon krijgt.

Al deze planten (en nog veel meer) zijn gewoon te koop verschillende tuincentra bij jou in de buurt en vaak niet eens zo duur! Dus; stap op de fiets en check wat ze bij jou in de buurt verkopen en voeg iets toe aan je interieur. Zelfs de kleinste plant zal al het verschil maken. Vind je het nou lastig om planten te stylen? Hieronder staan twee foto’s met voorbeelden van hoe ik mijn planten in huis heb staan.

Zelf zet ik het liefst alles bij elkaar, waardoor je je eigen binnen mini tuintje creëert en met verschillende kleuren en vormen afwisselt. Of juist één enkele (hang) plant waardoor het een echte eyecatcher wordt. Ik hoop dat ik jullie geïnspireerd heb met mijn eerste blogpost en ben je op zoek naar meer inspiratie. Je vindt me HIER op Instagram!  See you next time!

By Maren

Reacties

Je kunt geen reacties plaatsen.