Zomer in Zeeland

Blogs | Reacties uitgeschakeld voor Zomer in Zeeland | 16 augustus 2018

Dat het klussen nog lang niet klaar is wil niet zeggen dat er niet tijd en ruimte mag zijn voor andere klussen. Ik ben gewoon niet zo goed in stil zitten en vind het heerlijk om buiten te zijn, mensen te ontmoeten, veel te lachen en ach een wijntje op zijn tijd is ook niet verkeerd. Dus een kleine moeite om de vakantie aan te passen zodat wederom het eerste weekend augustus er weer in zou vallen… De Zeeuwse wijnfeesten op Wijnhoeve de Kleine Schorre. Een jaarlijks terugkerend festijn waar ik intens gelukkig van word.

Enkeltje Zeeland please

Gelukkig heb ik een zeer meegaande echtgenoot die het geen enkel probleem vindt als vrouwlief het erf verlaat en inruilt voor een ander erf. Sterker nog, ik denk dat toen voor hem het vakantiegevoel pas echt begon. Om hem ook echt te ontzien heb ik dochterlief meegenomen op een middag. Samen de wijnflessen in losse kratten doen om zo de bevoorrading voor het weekend vast klaar te zetten. Mevrouwtje van 7 jaar vond dit echt heel stoer en ik vond het ook wel heel stoer van haar. Echter na 4 keer 27 flessen was het trucje minder leuk. Het nieuwe was er al weer vanaf, het hoofd ging weer ratelen en de vragen kwamen weer sneller dan dat er antwoord gegeven kon worden. Bij vraag 21 besloot ik dat een ijsbreak geen kwaad kon. Dit was echter het begin van een langere pauze en nog een… Dus sorry meis, toch maar weer terug naar papa want moeders gaat nog even verder. Na al die wijnflessen was een koud zeeuws biertje ook echt niet verkeerd, het blijft tenslotte ook vakantie dus genieten staat centraal.

Op vrijdag bij plus 30 graden was het fietsen ernaartoe een goede warming up. Daarna sjouwen met strandstoeltjes, partytenten opzetten en tot twee keer toe weer afbreken. Dit maakte dat ik nogal verhit en verwilderd raakte (lees zwaar gefrustreerd). Maar na een snelle opfrisbeurt stond ik om klokslag drie uur met een hoofd als een rivierkreeft te stralen naast Paula en de wijnkoningin 2017 om de Brut de Zelande uit te schenken en de eerste gasten te verwelkomen. Na een aantal sprankelende flessen bubbels te hebben leeggeschonken, ging ik naar mijn ingedeelde plek en kon de kern echt beginnen. Dit keer niet voor de bar of op de bar maar braaf erachter. De avond vloog voorbij. Wat een hoop gezellige mensen! Als cooling down deden we nog een drankje na en daarna fietste ik braaf de 5 km weer terug.

De Kleine Schorre

Gelukkig hebben we de zaterdag ook nog😉 Eerst achter de bar met een hele gave, korte onderbreking. Een helikoptervlucht over het prachtige dijkwater en aan de ene kant onze caravan en aan de andere kant de Kleine Schorre!! Wat een feest en wat voelde ik mij als de net aangekomen wijnkoningin 2018( ook met helikopter). Stralend van oor tot oor! Daarna vrolijk achter de bar verder met wijn schenken. Het is een gezellige drukte en we staan daar met niks anders dan hardwerkende goedlachse vrijwilligers, en is het echt een feest om te doen. Als het zes uur is geweest dan komt de heilige avond. Namelijk het jaarlijkse avondje uit met mijn ‘zeeuwse’ vriendinnen (allemaal van origine niet zeeuws maar dat maakt niet uit). Elk jaar een avond met een lach en een traan, minstens een kapot kleding stuk of verloren schoen, kapotte voeten van het eindeloos dansen, tal van nieuwe vrienden en vriendinnen, een hele hoop water en nog meer wijn. En ik? Ik voel mij Queen of the Night (dat is zondagochtend met de mascara op mijn kin, een stem van een mijnwerker en een berg blauwe plekken overigens direct over).

Voor iedereen die denkt ‘Hmmm…, zomer in zeeland hoe zou dat zijn?’ Kom naar Wijnhoeve De Kleine Schorre en drink daar heerlijke wijn😀. Je zal merken dat je wordt omringt door fris en fruitige tonen en als de zon dan ook nog schijnt wil je er het liefst blijven wonen.
Schouwen Duiveland ik hou van jou! Johan en Paula dank jullie wel! Nog een paar dagen en dan gaat het werken en klussen weer beginnen.. Ik kijk nu al uit naar volgend jaar.

By Selma

Reacties

Je kunt geen reacties plaatsen.