10 dingen die jij niet wist over De Passie in Flint!

Cultuur Spon Uitgaan | Reacties uitgeschakeld voor 10 dingen die jij niet wist over De Passie in Flint! | 14 maart 2018

Over twee weken is het weer zover. Dan wordt voor de vierde keer het theaterconcert ‘De Passie’ opgevoerd in Flint. De combinatie van Jesus Christ Superstar en de Matthäus Passion zorgt elk jaar weer voor volle zalen. Maar wat maakt deze productie nu zo bijzonder? Wij zetten graag 10 dingen voor je op een rijtje. Wist jij bijvoorbeeld dat…

 

  1. ‘De Passie’ alleen in Amersfoort wordt opgevoerd..

Vergeet Broadway en West End is ZO 2017, want De Passie zie je dus echt alleen maar in good old Amersfoort. Nu wist ik allang dat wij het kosmopolitische middelpunt van de wereld zijn, maar mooi als dat weer even bevestigd wordt.

 

  1. Het idee voor ‘De Passie’ is ontstaan in café Miles..

Ik sommige mensen nemen in de kroeg de laatste roddels door. Anderen (zoals Teun van Essen, Kobus Groen en Norman Kapoyos) bedenken briljante plannen om twee meesterwerken uit de muziekgeschiedenis te combineren. Kan ook…

 

 

  1. Abke Bruins niet alleen één van de knapste vrouwen van Amersfoort is (joe, girlcrush!) maar ook een van de meest getalenteerde..

Zingen, acteren, allebei tegelijk? Abke doet het en met verve! Al het goede komt tenslotte uit Amersfoort 😉 Willen we nog wel graag even weten wie haar kapper is..

 

  1. Dit theaterconcert op geen enkele manier te vergelijken is met het jeugdtrauma dat je vroeger wellicht hebt opgelopen bij een verplicht bezoek aan de Matthäus Passion..

Ben jij vroeger net als ik aan je haren meegesleept naar de twee-en-een-half-uur(!) durende uitvoering van de Matthäus Passion? Word je daar nog steeds weleens gillend wakker van? Geloof mij, het is tijd om dit definitief achter je te laten..

 

  1. Er slechts één dag gerepeteerd wordt..

Say what, ÉÉN DAG?! Rome, eat your heart out! Natuurlijk doen alle medewerkers wel hun voorwerk maar er wordt slechts één dag gerepeteerd met zijn allen, namelijk op de dag voor de première. Zegt wel iets over de kwaliteit van de cast, muzikanten en zangers..

De passie, wist jij dit?

 

 

  1. Er maar liefst 80 man op het toneel staan..

En jup, dat houdt het podium van Flint gewoon. Gelukkig maar, want het zou zonde zijn als we de cast van 10 man, 40 orkestleden en het koor naderhand van de keldervloer moeten schrapen….

 

  1. Jorginho Paunussa de James Brown van Amersfoort en omstreken is..

Verraad klonk nog nooit ZO swingend…

 

 

  1. Het favoriete lied van de regisseur Isaäk Hofland ‘Gethsemane’ is..

Deze scene van Jezus alleen op de berg ontroert hem nog steeds, omdat één van zijn beste vrienden deze rol in een eerdere uitvoering vertolkte. Ah, wij houden van huilende mannen…

 

  1. Andrew Lloyd Webber en Bach best wel een beetje op elkaar lijken..

Ze hebben in elk geval dezelfde plastisch chirurg goede kant (Google is your friend) en zijn allebei in maart geboren. Echt, wil je de data? Nou vooruit: Andrew Lloyd Webber is geboren op 22 maart 1948 en Johann Sebastian Bach op 31 maart 1685. Ben jij ook weer klaar voor een potje Triviant!

 

  1. Je nog steeds kaarten kan kopen voor dit spektakel op 29, 30 en 31 maart..

Namelijk HIER en je gek bent als je dat niet doet. Dus trommel je vrienden, familie, kookclub, oppaskind, personal trainer, favoriete pakketbezorger of overbuurman op. Want geloof mij, dit wil je niet missen!

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Flint
Fotografie Peter Putters

Reacties

Je kunt geen reacties plaatsen.