Museum Flehite in de voorjaarsvakantie

Cultuur Kids | Reacties uitgeschakeld voor Museum Flehite in de voorjaarsvakantie | 27 februari 2018

Iedereen met kinderen zal het herkennen.. ooit besloot jij net als ik om een super ouder te worden inclusief, toffe originele knutsels en vette uitjes. Maar aangezien het elke week weer woensdagmiddag is, raakt mijn inspiratie soms een beetje op. En had ik al gezegd dat het schoolvakantie is deze week? HELP! Geen paniek want deze voorjaarsvakantie tippen we museum Flehite!

Muurhuizen

Museum Flehite is het kunsthistorisch museum van Amersfoort en nu niet direct gaan gapen, want dit museum is alles behalve stoffig. Het museum bestaat uit drie muurhuizen waarvan de eerste al sinds 1890(!) een museum is. Als je binnenstapt merk je daar echter weinig van want het is er licht en ruim. De drie trappelende ervaringsdeskundigen van vandaag, in de leeftijd van 5, 8 en 10 jaar, kunnen niet wachten om te beginnen met de speurtocht door het museum.

F1

F5

Een speurtocht blijft wat mij betreft de beste manier voor kinderen om een museum te ontdekken en in dit geval kun je er gratis eentje afhalen bij de balie. Aan de hand van vragen en opdrachten word je in ongeveer een uurtje tijd door het museum geleid en dat is precies lang genoeg. Daarna verslapt de aandacht wat en net als de overige bezoekers ik denk dat we beter kunnen gaan, ontdekken we de kelder vol ouderwets speelgoed inclusief verkleedkist. Score! Zouden ze hier ook cappuccino bezorgen….

F2

F4

F3

Conclusie? Museum Flehite bevindt zich in prachtige, samengetrokken oude panden die waanzinnig mooi zijn gerestaureerd. Voor kinderen is dit, mede door de speurtocht, een prima uitje met als ultieme beloning de speelkelder 😉

Workshop

En let op! In de voorjaarsvakantie, op zaterdag 3 maart, organiseert Museum Flehite een creatieve middag voor kinderen. Tijdens het inloopatelier gaan ze als echte kunstenaars een beeld maken van papier-maché. Je weet wel, die zooi die je never nooit niet thuis wil…Just saying 😉 Museum Flehite vind je aan de Westsingel 50 in Amersfoort en de workshop op 3 maart duurt van 14:00 uur tot 16:00 uur. Reserveren is niet nodig en de kosten zijn EUR 5,- per kind.

Reacties

Je kunt geen reacties plaatsen.