Het Eemhuis, bibliotheek & more…

Cultuur Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Het Eemhuis, bibliotheek & more… | 13 februari 2018

Een bibliotheek is nu niet direct de eerste plek waar je aan denkt als we het hebben over dikke vette hotspots. Denk je nu direct aan een stoffig wijkcentrum met TL-verlichting en verlepte boeken waar chagrijnige zestig plussers de scepter zwaaien? Think again, want jij bent duidelijk nog nooit in Het Eemhuis geweest!

Bibliotheek & more

Het Eemhuis is sinds mei 2014 geopend en naast de bibliotheek vind je er Kunsthal KAdE voor een shotje cultuur en Scholen in de Kunst. Super interessant allemaal, hoor ik je denken maar bibliotheken, musea en muziekscholen heb je toch overal? What’s the fuzz about..?! Uhmmm, had ik al verteld dat het een van de MOOISTE gebouwen is van Amersfoort, maar echt! Ik lijd regelmatig aan een overdosis enthousiasme, maar in het geval van Het Eemhuis kun je wat mij betreft niet genoeg hoofdletters gebruiken.

Centrum

Vanuit het centrum loop je binnen no time via de Koppelpoort richting het Eemplein waar je Het Eemhuis direct herkent aan de bijzondere architectuur (Neutelings Riedijk Architecten). En al mag er dan wel eens een balletje naar beneden komen (dus wellicht even een helmpje overwegen ;), ik vind het een prachtig imposant gebouw!

De eerste keer dat ik binnen liep deed het me denken aan van die statige Amerikaanse college bibliotheken maar dan in een hipster jasje. Een bibliotheek met een moeilijke bril, zeg maar… De sfeer is er sereen wat best bijzonder is vanwege de grote afdeling kinderboeken en de blokfluitlessen. Tel daarbij op dat je er de perfecte cappuccino en gratis wifi vindt en ik zeg perfecte flexwerkplek! Ik werk er in ieder geval graag en regelmatig.

Tijd dus om eens een kijkje te nemen in Het Eemhuis, voor openingstijden klik je hier! En zeg even hallo tegen die druk typende brunette met helm 😉

Photos by Helma Havinga

Reacties

Je kunt geen reacties plaatsen.