Laat je septemberen!

Cultuur Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Laat je septemberen! | 22 september 2018

Vorige week schreef ik al over mijn tete a tete met het Ragazze Quartet en gisteravond konden de dames aan de bak. Het September Me festival ging van start met het openingsconcert ‘Frozen’ en ik was erbij! Tussen twee helse buien door fietste ik naar Flint. Heerlijk om na een drukke week in de welbekende rode stoelen te zakken, in afwachting van het moois dat komen gaat. Het weer werkte absoluut mee, want is er iets behaaglijkers dan lekker binnen zitten terwijl het onweer door de lucht knalt en de hagel op het dak tikt? Ik blijf een beetje ambivalent ten opzichte van de herfst, maar op dit soort moment houd ik ervan!

Frozen

Eerste ontdekking van de avond, het festival heet ‘September muh’ en niet ‘September Mie’ zoals ik dacht. Gewoon lekker op zijn hollands dus. Tijdens het openingsconcert opent Ragazze Quartet het festival met een dubbel strijkkwartet. Ze worden namelijk vergezeld door het Franse strijkkwartet ‘Quatuor Voce’. Het stuk heet Frozen en voor de ouders onder ons, niet gelijk wegrennen vanwege een ernstig Anna en Elsa trauma. Dit stuk heeft -thank god!- niets te maken met de afgrijselijke Disneyfilm. Waar het wel mee te maken heeft? Tchaikovsky, Shostakovich en Gubaidulina. Voor wie (net als ik) geen klassiek expert is; denk aan sfeervolle muziek, met een vleugje betovering. Een gure winterse avond, onder een berenvacht met een warm stuk appeltaart.. Dat gevoel kreeg ik er in elk geval bij!

 

September me..

Goede binnenkomer ook met het piepkleine liedje dat Lucky Fonz III zong, terwijl hij door het Ragazze Quartet werd begeleid. Loved it! En dat is precies waar ‘September Me’ voor staat… Betovering! En wat dat speciefieke moment van betovering dan is, zal voor iedereen anders zijn. Maar geloof mij dat het komt!

Wil jij je ook laten ‘Septemberen’..? Het festival duurt nog het hele weekend en voor de diverse magische voorstellingen zijn nog kaarten verkrijgbaar. En ik weet niet of jij recent nog het weerbericht hebt gecheckt? Ik zeg perfecte dagen voor mooie muziek, lekker eten en good vibes!

 

Reacties

Je kunt geen reacties plaatsen.