Amersfoorts Bockbier Festival 2018

Eten & Drinken Uitgaan | Reacties uitgeschakeld voor Amersfoorts Bockbier Festival 2018 | 26 september 2018

Het lijkt soms wel of de wereld tegenwoordig in twee kampen is verdeeld, kamp wijn en kamp bier. De eerste snuffelt met een moeilijk gezicht aan een glas en roept enthousiast ‘Hout’. Het tweede kamp betaalt zich blauw aan hipster IPA’’s. En ik? Ik ben neutraal als Zwisterland en geniet van allebei. Oké, misschien ben ik gewoon een alcoholist 😉

Bockbier Festival

Ben je een enthousiast aanhanger van kamp bier of geheel bereid om een avondje over te lopen? Dan is dit het moment om op te letten. 5, 6 en 7 oktober 2018 staat het Amersfoorts Bockbier Festival namelijk weer op de agenda! Drie dagen lang genieten van de beste Bockbiertjes (duh!) en de tofste live muziek op een sfeervolle locatie. Wil jij!

Dit jaar wordt het Amersfoortse Festival alweer voor de zesde! keer georganiseerd aan de voet van de Onze Lieve Vrouwetoren. Daar bestel je het eerste weekend van oktober de allerlekkerste bockbiertjes van Amersfoort! Maar uhm bockbier.. Hoe zat dat ook alweer…? Wil jij een beetje goed beslagen ten ijs komen dit weekend, onthoud dan het volgende..

Bock wat?

Bockbier is een laaggistend biertje met een alcoholpercentage rond de 6,5%. Het smaakt iets zoeter dan ‘normaal’ bier en dat komt omdat er veel karamelmout in zit. Maar bockbier herken je vooral aan de donkere kleur. De oorsprong van Bockbier zou overigens te maken kunnen hebben met de Germaanse god Donar die op een bokkenwagen langs de hemel rijdt en ‘vruchtbaarheid’ symboliseert. Als dat geen tof weekend belooft.. 😉 Oh ja, en de line up belooft natuurlijk ook veel goeds!

Een toegangsticket kost op vrijdag en zondag € 12,50 en op zaterdag € 15,00. Dat is inclusief  een ABF2018 glas, twee munten en last but not least (tromgerooooooooooffel…) een pen!  Je koopt ze ter plaatse, maar als je zeker wil zijn van een biertje dan bestel je ze vast online.

CHEERS!!

Reacties

Je kunt geen reacties plaatsen.