Barista in de dop? Let op!

Eten & Drinken Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Barista in de dop? Let op! | 26 januari 2018

Heb ik weer…. Nog nog geen letter geschreven en nu al breek ik mijn hersens op een vraag die al langer in mijn hoofd zit. Want is Barista nou de vrouwelijke variant en noem je haar mannelijke collega een ‘Baristo’?! Lijkt mij teveel op mijn lievelingssnack Balisto en dus gaan we dit misverstand voor eens en altijd uit de weg te ruimen. Doe ik gewoon even voor je….

Een barista is een vakman of -vrouw die zich toelegt op het bereiden van espresso en aanverwante dranken als cappuccino. De barista is als de kok in de keuken; hij/zij weet daarnaast vrijwel alles van de techniek van de espressomachine en de processen bij het bereiden van de espresso

Coffee Corazon

Aldus Wiki, en als Wiki het zegt…. (sorry Mabel ;)) Maar nu dat de wereld uit is kunnen we ons weer richten op waar dit artikel werkelijk om gaat (focus Martine, focus!) Schuilt er namelijk een baristin jou, die schreeuwt om naar buiten te komen? Goed nieuws want bij Coffee Corazon kun je een hele leuke cursus volgen!

In twee avonden nemen Dirk-Jan (mister Corazon himself) en een specialist je mee in de wondere wereld van het perfecte kopje koffie! Je gaat diep in op de techniek van het koffieschenken, de maaltechniek en natuurlijk Latte Art.

De eerste avond van deze baristacursus vindt plaats op donderdag 8 februari, de tweede avond op dinsdag 13 feb en de avonden duren van 19.30 tot ongeveer 22.30. Wat voor jou? Meld je dan gauw hier aan want de plaatsen zijn beperkt! En mocht je willen oefenen op je Latte Art? Ik ben altijd bereid om te proeven 😉

Reacties

Je kunt geen reacties plaatsen.