Je bent zelf een pepernoot!

Eten & Drinken Winkelen | Reacties uitgeschakeld voor Je bent zelf een pepernoot! | 8 september 2017

Oke, het weer is er ruk maar het heeft ook aanzienlijke voordelen om in Nederland te wonen. Zo is het fijn dat één en ander best lekker geregeld is. Ik vind het bijvoorbeeld best een prettig idee dat ik bij een onverhoopt ongeluk netjes word afgevoerd naar het ziekenhuis en er niet drie dagen later nog lig. En wat dacht je van zaken als kaas, Maxima en klompen? Nu loop ik liever op hakken maar he, we hebben ze wel. En laten we vooral dat fijne feestje op vijf december niet vergeten. Elk jaar klopt mijn hartje weer vol verwachting als het tijd is voor de intocht van Sinterklaas.

Ten eerste natuurlijk omdat het zo’n fijn feest is voor kinderen blablablaa, maar stiekem vooral omdat de pepernoten ein-de-lijk weer in de winkel liggen! En ik houd van pepernoten, truly, madly, deeply zelfs! Elk jaar weer laat ik er ingewikkelde berekeningen en formules op los. Hoeveel zakken moet ik inslaan om het hele jaar door te komen. En elk jaar faal ik omdat mijn voorraad op wonderbaarlijke wijze binnen een maand op is. Janken natuurlijk, dus in mijn wanhoop heb ik ze zelfs eens in juni staan bakken. Maar het was gewoon niet hetzelfde, en dat zal voor degene die mijn bakkunsten kennen geen verrassing zijn..

Gelukkig was daar deze week het beste nieuws ooit. PEPERNOTENFABRIEK VAN DELFT OPENT MORGEN EEN PEPERNOTENWINKEL OP HET SINT JORISPLEIN. En ja, dat moest in hoofdletters! In deze pop-up store kun je tot en met begin december terecht voor maar liefst vijftig (50!!!!!) verschillende soorten pepernoten.

Je snapt, dit weekend kan wat mij betreft niet meer stuk. Ik ga zo mijn slaapzakje van zolder plukken en mijn thermosfles vullen met kruidenthee (kuch, wijn). Want reken maar dat ik daar vannacht voor de deur lig…

So I said.., what about.., breakfast at the peppernutfactory tralalalaaaa……

Reacties

Je kunt geen reacties plaatsen.