Cheers, Aan de Brede Beek

Eten & Drinken Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Cheers, Aan de Brede Beek | 7 september 2018

Wanneer ik mijn eerste wijntje dronk? Poehhh, dat is even hard nadenken. Dat zal ongetwijfeld een mierzoete Lambrusco uit een 1,5 liter fles zijn geweest, in gezelschap van een groep vriendinnen terwijl we het over jongens wereldliteratuur hadden. Sindsdien is mijn smaak een tikkeltje veranderd.

Zo word ik nogal gelukkig van een kurkdroge en ijskoude witte wijn op een zonnige dag of juist een diep, donker en vol rood exemplaar. Wat mij betreft staat wijn voor gezelligheid en genieten. Met mijn allerliefsten en van elkaar en lekker eten. Met z’n allen rond een tafel, goede gesprekken en volle glazen. Gelukkiger kun je me niet maken!

Aan de Brede Beek

Dat heus niet al het goede van verre hoeft te komen bewijst wijngaard ‘Aan de Brede Beek‘. Want gelegen in Nijkerk mogen we elkaar toch praktisch buren noemen. En beter een goede buur, dan een verre vriend… Je weet toggg! De wijngaard ligt, sinds 2003, heerlijk beschut op Landgoed Slichtenhorst. Vader van de inmiddels welbekende druivenfamilie is Henk Breugem. Na een carriëre van 20 jaar in de geestelijke gezondheidzorg kon hij wel een ‘borrel’ gebruiken en besloot te starten met de wijngaard. Inmiddels staat de wijngaard als een huis en combineert hij beiden. The best of both worlds…

Bron: Aan de Brede Beek

Dorst?

Ik snap het natuurlijk als je inmiddels dorst hebt gekregen. Gelukkig zijn de wijnen zowel bij de wijngaard, online als bij diverse verkooppunten te vinden. Wil je liever eerst eens proeven? Of gewoon eens met eigen ogen zien hoe zo’n wijngaard er nu eigenlijk uitziet? En ben je ook zo nieuwsgierig hoe druiven nu goed kunnen groeien in ons ellendige wispelturige Nederlandse klimaat? Dan heb ik reuze goed nieuws voor je! Op 22 en 23 september 2018 zijn het namelijk open dagen bij Aan de Brede Beek. Tijdens deze dagen kun je kennis maken met de wijngaard en de wijnen. Het hek is geopend van 13:00-17:00 uur.

Bron: Aan de Brede Beek

Reacties

Je kunt geen reacties plaatsen.