DLC, wat een top idee!

Eten & Drinken Uitgaan | Reacties uitgeschakeld voor DLC, wat een top idee! | 13 november 2017

Zoals jullie al hebben kunnen lezen (hier) was ik laatst mee op de ’50 Tinten Groen Tour’. Dwars door Amersfoort op zoek naar de tofste hotspots op het gebied van ‘groen’ eten. De eerste stop was direct een van mijn favorieten, namelijk DLC Restaurant. Hoe leuk het centrum van Amerfoort ook is. Soms moet je even afwijken van de gebaande paden en dan zou ik koers zetten naar DLC op De Wagenwerkplaats!

Ook al gaat de liefde van deze vrouw absoluut door de maag, het oog wil ook wat en DLC is pretty! Niet alleen is het restaurant volledig  gebouwd uit gerecyclede materialen. Ook is het ontzettend tof en sfeervol ingericht. Binnen zit je in een fleurig interieur waar de liefde voor groen je tegemoet straalt. Daarnaast kun je lekker neerploffen in de kas waarin niet alleen groente en fruit wordt verbouwd. Hier kun je ook heerlijk chillen. Veel van de meubels komen van de Kringloop en hebben een stylish nieuw jasje gekregen. Mental note,  -tig stoelen bij de kringloop halen en allemaal in dezelfde kleur schilderen… Love it!

Maar waar draait het om bij een goed restaurant? Precies, om lekker eten natuurlijk! Ook dat zit meer dan snor bij DLC. De ingredienten zijn puur, eerlijk en worden vaak gekweekt in de eigen kas en moestuin. De rest wordt ingekocht bij lokale boeren en leveranciers, lekker duurzaam. Ik proefde onder andere een heerlijk soepje met een basis van knolselderij, aardpeer en zeekraal. Ik ben dol op stevige soepjes als de dagen kouder worden en deze is to die for!

Daarna was er uiteraard nog plek voor een vega bitterbal van oesterzwammen met ertwencress en mosterdzaadjes en een bladerdeegtaartje met zuurkool en veel pittige italiaanse kaas. Die laatste is met stip mijn nieuwe favoriete gerecht en ik weet zeker dat ik gauw terug kom voor nog een exemplaar (of twee…..;)

DLC werkt overigens samen met diverse maatschappelijke organisaties. De clienten van Stichting Bikkel hebben bijvoorbeeld geholpen bij de bouw van het restaurant en de groenten in de kas worden gekweekt door clienten van zorgorganisatie Amerpoort. Dit restaurant heeft dus niet alleen een menukaart waar je u tegen zegt, maar ook het hart op de juiste plek. Gaat dat zien! En proeven natuurlijk ;

Reacties

Je kunt geen reacties plaatsen.