Aanrader: High Wine bij Zuster Margeaux

Eten & Drinken | Reacties uitgeschakeld voor Aanrader: High Wine bij Zuster Margeaux | 6 augustus 2018

Zeg je wijn dan denk je natuurlijk Zuster Margeaux. De wijnbar die vorige zomer haar mooie deuren opende, is wat mij betreft niet meer weg te denken uit het Amersfoortse en een hele fijne go to als je zin hebt in een goed glas wijn en een mooie serene sfeer. Vergeet de twee voor de prijs van één flessen van de Appie want als je eenmaal een echt goed glas wijn hebt geproefd wil je nooit meer terug. Je bent gewaarschuwd 😉 Maar dat is niet de enige reden waarom ik fan ben want het personeel is er net zo aardig als kundig en door al die vakkennis proef ik eens wat anders dan de eeuwige Malbec of Sauvignon Blanc.

High wine

Toen ik op een regenachtige, grauwe dag dan ook de High Wine spotte op de kaart besloot ik ter plekke dat ik daar nog eens voor terug zou komen maar dan met mooi weer. En wie mij kent weet dat ik niets vergeet als het op lekker eten en wijn aankomt, dus laatst was het zover. Let’s High Wine!

Na een glas zalige champagne is het tijd voor een ijskoud glas witte wijn naar keuze. En die keuze is dus reuze. Ik word uitgebreid bevraagd over mijn wijnvoorkeuren en de suggestie die ik krijg is een schot in de roos. Doet u mij daar maar een vaatje van 😉 Oh ja en van de bijbehorende borrelplank word ik ook bijzonder vrolijk. Vooral de gerookte zalm is to die for!

Nu ben ik niet vies van een uitdaging dus heb ik niet alleen mijn schatje meegenomen voor dit wijn- en eetfestijn, maar ook mijn drie dochters. Dat het de warmste zomer van de eeuw is komt goed uit want de mooie binnentuin voldoet prima als loungeplek voor de meisjes. En de ijskoude verse appelsap trouwens ook.

Wij genieten ondertussen verder van het derde glas en dat is een rode. Ik ga uiteindelijk voor een gekoelde rode wijn en dat smaakt verrassend goed. Zeker met deze temperaturen. Dit glas wordt vergezeld van een stoofpotje. Ja, ik vond het zelf in eerste instantie ook een bijzondere keuze, maar het gerecht is heerlijk fris van smaak en combineert vrij briljant met mijn wijntje. Zo bijzonder altijd om te merken hoe beiden elkaar kunnen versterken. Geluk op een tafeltje hoor mensen!

Ik kan dan ook niet anders dan enthousiast zijn over de High Wine van Zuster Margeaux. Per persoon betaal je 38,50 en omdat er gewerkt wordt met dagverse producten moet je wel even reserveren. En niet vergeten even binnen te lopen voor deze toffe expositie hè… 😉

Reacties

Je kunt geen reacties plaatsen.