Het is tijd voor Josy’s Ice Cream Bar!

Eten & Drinken Kids | Reacties uitgeschakeld voor Het is tijd voor Josy’s Ice Cream Bar! | 1 augustus 2018

Als je als moeder tegen je schatjes zegt “Als jullie lief zijn geweest dan krijgen jullie een ijsje “ betekent dat natuurlijk dat als ze lief zijn ze ook echt een ijsje krijgen! Dus belofte maakt schuld. Op een zonnige dag liepen wij naar de ijssalon in de Schimmelpenninckstraat, Josy’s Ice Cream Bar. Een mooie open ruimte waarin werk en eindresultaat samen komen en waar je als bekroning allemaal tevreden klanten ziet genieten van jouw product.

Josy’s Ice Cream Bar

Al watertandend stonden we naar prachtig gevulde bakken te kijken. Zestien gekleurde en gekrulde smaken keken ons aan en smeekten ‘Kies mij, nee mij..’. Uiteindelijk hadden we onze keuze gemaakt en konden wij ook genieten van deze belevenis. Het fluweel zachte ijs smelt op je tong, brengt een lichte tinteling teweeg en geeft daarna een geweldige smaakexplosie. Wow, wat is dit lekker!

Wie is die vakvrouw die daar bij Josy’s Ice Cream Bar in de keuken ijs staat te draaien? José Heidinga (38) die voorheen voor de duidelijkheid en stabiliteit ging van het werken voor een baas sprong twee jaar geleden in het diepe. Wat begon met ‘zin in een ijsje’ werd de basis van een nieuw avontuur en het ei was gelegd.

Omdat je niet zomaar een ijs Queen wordt heeft José de opleiding “Ambachtelijk IJsbereider” in Wageningen gevolgd om vervolgens meters te maken bij ijssalon IJsKrimpen in Krimpen aan den Ijssel. Na heel veel ijs maken, proeven en verschillende smaken proberen heeft zij de boel verfijnd en inmiddels zijn er zo’n dertig soorten. Deze verschijnen naast een aantal basics afwisselend in de bakken. Door twee keer per maand af te wisselen blijft elk bezoek een aangename verrassing. Een van die smaken is gemaakt van de Red Velvetcake van Jillicious Goods, een super combi van twee vakvrouwen.

Klussen als een baas

Om deze plek te creëren heeft José samen met haar schoonvader wekenlang geklust. Maarten Benjamin van The Italic ontwierp de huisstijl en het logo en Sander van Surksum bracht na wat suggesties van José een tekening aan op de buitenmuur. Hierin versmelten het logo en de mooie stad Amersfoort. Het resultaat is een gigantisch kunstwerk en een echte eyecatcher voor de stad.

José is vooral trots op haar vrouw Aletta. Samen hebben ze dit uitgewerkt van eerste idee tot realiteit. Het is een droom die werkelijkheid is geworden! Te bedenken dat ik dit een leuk adresje voor de kinderen vond?! Niks is minder waar, hier wil je zelf ook gewoon vaker komen. En nee misschien niet altijd voor een ijsje, maar dat hoeft ook niet. Ze hebben namelijk heerlijke koffie to go van Boot! 100% biologisch en 200% smaak. Dus kom vooral (nog) eens langs bij Josy’s Ice Cream Bar en zeg het voort!

By Selma

Reacties

Je kunt geen reacties plaatsen.