Je hebt patat en je hebt Van Gogh Frites..

Eten & Drinken Uitgaan | Reacties uitgeschakeld voor Je hebt patat en je hebt Van Gogh Frites.. | 24 april 2018

Confession time…  Ik weet niet of ik vaker smacht naar mijn man of naar de frites van Van Gogh. Oké, stiekem weet ik het wel maar sommige dingen kun je beter niet hardop zeggen. En ik gok maar zo dat er heel wat lezers nu instemmend mee zitten te knikken. Frites is leven en als je dan toch gaat genieten, dan bij voorkeur van de beste frites van Amersfoort en omstreken. Van Gogh frites dus..

Toen ik net in Amersfoort woonde verbaasde ik me over dat kleine zaakje daar op de hoek. Staan mensen daar nu echt rijen dik te wachten op een zak patat? Inmiddels ben ik geen Amersfoortgroentje meer en weet ik net als de rest van de 154712 inwoners dat je patat hebt en Van Gogh..

Van Gogh Frites

De kleine zaakjes zijn overigens een hele bewuste keuze. Bij Van Gogh geen hangbejaarden aan smoezelige tafeltjes. In de kleine pandjes zie je de stad aan je voorbij trekken en het aantal vaste klanten is al lang niet meer te tellen. Wie is er eigenlijk niet opgegroeid met frites van Van Gogh? Inmiddels vind je op elke aanlooproute van de stad een filiaal, waardoor het imperium staat als een ‘zak patat’!

Mister Van Gogh himself is natuurlijk Arn Zuyderduin die begin jaren ’90 voor de liefde vanuit Enkhuizen verhuisde naar Amersfoort (boffen wij even). Met 10 jaar ervaring achter de kiezen besloot hij te doen wat toen nog niemand deed. Een compleet uitgekleed product neerzetten, helemaal terug naar de basis. Visie noemen we dat.. Want de ene aardappel is de andere niet. En Arn neemt al vanaf het begin alleen genoegen met het beste wat er lokaal te vinden is. Dat kunnen nu overigens hele andere aardappelen zijn dan over een paar maanden.

Patatbakken doet Arn allang niet meer alleen, naast Arn werken er zo’n 20(!) patatbakkers bij Van Gogh. Paul inmiddels ook alweer 15 jaar en Tim bijna 10! Moet ook wel want naast de drie filialen in de stad zijn er ook nog twee foodtrucks die menig event of feest tot een succes maken. Ik zeg in elk geval nooit nee tegen zo’n zalige puntzak aan het eind van de avond (oké, eigenlijk nooit…)

Specifieke toekomstplannen heeft Arn niet, hij ziet wel wat er op zijn pad komt. Lijkt me prima, zolang er binnenkort maar zo’n homemade kroketje van Van Gogh Frites op het mijne komt 😉

Reacties

Je kunt geen reacties plaatsen.