Klaar voor kerst met keurslagerij Jansen!

Eten & Drinken Spon | Reacties uitgeschakeld voor Klaar voor kerst met keurslagerij Jansen! | 13 december 2017

Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar hier is ‘the season to be jolly’ definitief losgebarsten. Sky Radio staat op repeat en iedereen in huis wordt er knettergek van zingt uit volle borst mee. De kerstboom is de dag na Sinterklaas -een principekwestie!- ons huis al binnen gesleept. De lichtjes twinkelen, je ruikt de dennengeur als je binnen komt (team echte boom hier!) en de stofzuiger maakt overuren. Kortom, het is december mensen! Tijd voor een bezoekje aan keurslagerij Jansen!

En of je kerst nu viert met je familie, vrienden, je overburen of je Labradoodle, voor mij staat kerst toch wel synoniem aan lekker eten. Oh ja, en veel natuurlijk 😉 Nu ben ik niet zo moeilijk als het op eten aankomt en altijd in voor exotische uitstapjes, maar met kerst wil ik vlees. There i said it… Noem me oldskool, maar met kerst hoort er een mooi stuk vlees op tafel. Gelukkig ben ik niet getrouwd met een vegetariër maar met een rasechte meatlover die ook nog eens graag de scepter zwaait in onze keuken. Met kerst hebben we dan ook altijd de perfecte rolverdeling. Ik ben team glitter en tafelaankleding en hij is team ‘stay the hell out of my kitchen’.

Inmiddels beginnen de eerste nieuwsgierige familieleden al te vissen naar het kerstmenu dit jaar dus het wordt tijd om de vleesknoop door te hakken. Maar elke vleesliefhebber zal het met ons eens zijn, dat doe je niet zomaar. Daar gaat uitgebreid overleg aan vooraf. Onderschat dit proces niet, er zijn huwelijken stuk gelopen op minder 😉. Het kiezen van het juiste stuk vlees is een kwestie van geven en nemen…. Tenminste hier.

Gelukkig krijgen we dit jaar hulp van Keurslager Pieter Jansen. Een bekend gezicht op het Euterpeplein want de keurslager zit hier al sinds 1989. Pieter is de zoon van Harry en Dory Jansen die in 1965 startten met een slagerij aan de Mozartweg. Iemand die al vanaf zijn zesde jaar balletjes en worsten draait, kunnen wij het perfecte stuk vlees voor kerst wel toevertrouwen dacht ik zo.

Mijn hartje ging sneller kloppen toen ik hoorde dat de nadruk bij Keurslager Jansen dit jaar ligt op Groot Vlees. Yeah baby! Een mooi stuk Cote de Boeuf of Rosbief? Of wat dacht je van een Beef Wellington van Ossehaas? Maar vergeet ook de rollades niet, deze kerstklassieker is bezig aan een opmars. Van een varkensrollade gevuld met appel en cranberry loopt mij in elk geval het water in de mond. De husband werd overigens heel blij van het vooruitzicht van een 200 dagen graangevoerde Amerikaanse Black Angus Rollade gevuld met bladspinazie, zongedroogde tomaatjes, Parmaham, pijnboompitjes en Italiaanse kruiden. Je snapt dat het laatste woord hier nog niet over gesproken is, al denk ik dat de oplossing in dit geval makkelijk is, we nemen ze allebei 😉

Zit jij net als ik niet te wachten op kerststress dan bestel je gewoon lekker makkelijk via de site. Hier vind je naast diverse kerstpakketten ook alle kerstproducten zoals de luxe Gourmet, Steengrill of Fondue schotels. Je mag het jezelf tenslotte best een beetje makkelijk maken deze maand! Je kunt eenvoudig de bestellijst downloaden en rustig je keuze maken. Niet vergeten om je kerstbestelling voor 20 december door te geven, want zoals elk jaar is het drukker dan druk!

Tell me, wat staat er dit jaar bij jou op het kerstmenu?

Dit artikel is een samenwerking met Keurslagerij Jansen

Reacties

Je kunt geen reacties plaatsen.