Let’s talk about… koffie in Amersfoort!

Eten & Drinken | Reacties uitgeschakeld voor Let’s talk about… koffie in Amersfoort! | 30 maart 2020

Koffie en ik go way back. Ik kan me herinneren dat ik vroeger al aasde op het schuim van mijn moeders cappuccino en daar is weinig aan veranderd. Behalve dan dat ik mijn dagelijkse shotje cafeïne niet meer hoef te jatten. Ja mensen, er zijn wel degelijk voordelen aan volwassen zijn. Ik ben dus een fan te noemen van het zwarte goud. Zonder word ik namelijk net iets minder gezellig wakker, vraag maar aan mijn huisgenoten. Ik ben dan ook vooral een koffieleut in de ochtend. Maar waar haal je nu de aller- aller- allerlekkerste koffie van Amersfoort..? Vandaag zet ik mijn favorieten voor je op een rijtje!

Livingstone Coffee

Wat mij betreft staat Livingstone Coffee (Groenmarkt 9) met stip op één. Dit is met recht de beste koffie van Amersfoort, waar ik graag een stukje voor om fiets. Oke, stiekem niet alleen voor de koffie maar ook voor de taart. En als je toch al omfietst is dat ‘breakfast of champions’ meteen gerechtvaardigd toch 🙂 De bar is lekker knus en super tof ingericht. Perfect om even snel naar binnen te rennen om vervolgens uren te blijven hangen.

Barista Cafe

De naam zegt het natuurlijk al, bij Barista Cafe (Hof 29) weten ze wat goede koffie is! En mocht je snel even naar binnen willen rennen voor een coffee to go, think again. Want echt, deze kaart verdient meer aandacht. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Kokos Cappuccino voor een vleugje zoet of een Salted Caramelino? Mocht je nu nog niet zijn flauwgevallen van geluk, ze hebben ook homemade pancakes! I know.. 😉

Restaurant Sloop

Voor de early birds onder ons, ontbijten bij Sloop (Krommestraat 60) is altijd een goed idee! En waar begint een beetje ontbijt mee… Precies 😉 En met die koffie zit het meer dan goed bij Sloop. En mocht je net iets te laat uit bed zijn gestapt, afhalen kan ook!

Kroast

Mijn favoriete go to plek in de ochtend als ik een zakelijke afspraak heb of serious business met vriendinnen moet bespreken. En nee, dat laatste is iets heel anders dan roddelen. Bij Kroast zit je heerlijk rustig aan je cappuccino in een supermooie omgeving. Met mooi weer natuurlijk buiten in de binnentuin, maar nu de donkere dagen eraan komen vind ik het ook heerlijk toeven binnen. En niet geheel onbelangrijk, je hebt er goede parkeergelegenheid. Handig als je gezelschap met de auto komt!

Koffiebar en Branderij Boot

Ik ben niet altijd zo lui als ik lijk en dus brouw ik ook graag thuis een perfect bakkie. Inmiddels ben ik erachter dat zo’n perfect bakkie valt of staat met goede bonen. Daarvoor ben je bij Koffiebar en Branderij Boot (Oliemolenhof 90) aan het juiste adres. Hier worden de speciale soorten Arabica koffie gebrand. Vaak zeldzaam en altijd van uitstekende kwaliteit. Als dat geen goed begin van je dag is…

Waar drink jij de lekkerste koffie van Amersfoort?

Reacties

Je kunt geen reacties plaatsen.