NUL33, ontmoetings plek en meer!

Eten & Drinken Uitgaan | Reacties uitgeschakeld voor NUL33, ontmoetings plek en meer! | 26 juni 2017

Ik denk dat er weinig Amersfoorters zijn die er nog geen voet over de drempel hebben gezet. Sinds de opening afgelopen januari kunnen we wel stellen dat NUL33 een succes is! Ik was tijdens de verbouwing nog een tikkeltje sceptisch, want dat oude uitgewoonde winkelpand inclusief systeemplafonnetjes sprak nu niet bepaald tot de verbeelding. En dan midden in een winkelstraat?

Maar ik neem alles terug! De afgelopen maanden ben ik regelmatig bij NUL33 neergestreken voor een koffie, fijne lunch of borrel and i love it! Nu de systeemplafonds zijn verdwenen zie je ineens de oude grandeur van het prachtige Jugendstil pand waaraan trouw is gebleven tijdens de grote verbouwing.

Maar even terug naar het begin. Begin 20e eeuw ontstond er een kleine rel in de Langestraat omdat er een warenhuis neerstreek in het pand waar wij nu die lekkere koffietjes drinken. De Jugendstil stond voor modernisme en vernieuwing  en dat werd niet altijd zomaar omarmd. Er werd zelfs gesproken over het wanstaltige winkelhuis. We nemen even een sprong in de tijd naar de zomer van 2014. Ton en Marissa lopen langs het wanstaltige winkelhuis van weleer en zien geen systeemplafonds en hokkerige ruimtes. Ze zien een inspirerende ontmoetingsplek, modern en vernieuwend en geïnspireerd op concepten als Dean & Deluca. Een vleugje Amerikaanse gastvrijheid in de Langestraat…

Na wat gesteggel met de gemeente en overleg met Stadsherstel omtrent de bestemming van het pand komen Ton en Marissa eruit en krijgen ze groen licht om hun droom te verwezenlijken. Met een sterke visie en de juiste mensen om zich heen wordt het pand vrij snel omgetoverd in hele vette ruimtes.  De bar, de industriële trap, het groen op de muren en -last but not least- de sjabloonschilderingen op het plafond, alles klopt. Dat drie dames ruim vier weken bezig zijn geweest met diezelfde schilderingen sluit goed aan bij de visie van Ton en Marissa. Geen concessies op authenticiteit!

Maar je stapt natuurlijk niet alleen een zaak binnen omdat het plafond mooi is, want we willen ook vriendelijk personeel en natuurlijk goed eten en drinken. Ook hiervoor gelden geen concessies bij NUL33. Een koffiemachine die baristakwaliteit levert, zoveel mogelijk lokale producten en een ruim opgezette inrichting waardoor het pand makkelijk toegankelijk is voor minder validen en moeders met kinderwagens, fijn!

Bron foto’s: Nul33

Wat Ton en Marissa proberen is om niet alleen een horeca gelegenheid te zijn maar ook een toffe  ontmoetingsplek. Zo organiseren ze events als sunrise yoga, gaan er binnenkort andere leuke workshops volgens –foodstyling bijvoorbeeld!- en proberen ze zich samen met andere ondernemers sterk te maken voor een toffe binnenstad. Concurrentie is zo begin 20e eeuw 😉 als je samenwerkt kun je elkaar juist versterken.

En wat mij betreft is dat Ton en Marissa prima gelukt! Ze hebben NUL33 stevig op de Amersfoortse kaart gezet als toffe plek waar je de hele dag terecht kunt voor koffie, lunch, diner en borrel en wij zijn ontzettend benieuwd wat voor originele initiatieven er nog uit deze keuken komen rollen de komende tijd. We houden je op de hoogte!

Reacties

Je kunt geen reacties plaatsen.