Recept: Homemade gehaktballetjes met gegrilde groentes

Eten & Drinken | Reacties uitgeschakeld voor Recept: Homemade gehaktballetjes met gegrilde groentes | 7 januari 2019

Het nieuwe jaar is begonnen, was je vast niet ontgaan 😉 En nu heb je van die types die zich massaal in een depressie storten omdat januari en februari ook wel bekend staan als die grijze grauwe fuckers. Maar doe het niet mensen, want januari is juist de perfecte maand voor lekkere lange borrelavonden thuis! Ik blijf altijd graag nog een beetje hangen in het kerstgevoel, ook al is de boom al lang verdwenen. Deze maand leent zich prima voor lange avonden aan de keukentafel met goede vrienden. Houtkachel aan, lekker muziekje, goede wijn en laten we vooral het belangrijkste niet vergeten… Fijne hapjes, zoals homemade gehaktballetjes!

In een handomdraai tover je namelijk een megaschaal heerlijke homemade gehaktballetjes op tafel, waarbij iedereen absoluut zijn vingers opvreet. Het is één van mijn favoriete borrelhappen en het is echt ontzettend simpel!

Wat heb je nodig?

1 kg rundergehakt

1 ei

zout

2 teentjes knoflook

een rood pepertje

een handjevol blaadjes basilicum

uien

wortels

courgette

paprika

champignons

Passata di pomodoro

En nu?

Meng het gehakt met het ei, het zout, 1 teen knoflook, half pepertje en de basilicum. Draai er vervolgens balletjes van (formaatje pingpongbal) en braad het zaakje in roomboter (altijd roomboter!). Dan is het tijd om de groentes te grillen en je kunt natuurlijk kiezen wat je zelf het lekkerste vindt. Ik gebruik graag verschillende kleuren omdat het zo gezellig staat 😉 Snijd de groenten en verspreid ze over een bakplaat. Voor ze de oven in gaan besprenkel je ze nog even met olijfolie en wat grof zeezout. Na ongeveer 25 minuten op 200 graden (heteluchtoven) zijn je groenten mooi gekleurd.
Ondertussen bak je de champignons in een ruime pan samen met het andere teentje knoflook en het pepertje totdat ze mooi gekleurd zijn. Giet voorzichtig de Passata erbij (met de nadruk op voorzichtig want die rode spetters op de muur staan namelijk nogal Dexterish, trust me!) en voeg ook je gegrilde groentes toe. Ik voeg altijd nog een beetje basilicum of laurier toe voor wat extra smaak en laat het geheel nog even op een laag vuurtje zodat de smaken optimaal tot hun recht komen. Gooi de balletjes erbij en laat ze op temperatuur komen.
Dan is het tot slot tijd voor de grootste uitdaging van dit recept en dat is met je vingers van je homemade gehaktballetjes afblijven tot borreltijd, may the force be with you 😉

 

Reacties

Je kunt geen reacties plaatsen.