Varkenshaas, the easy way!

Eten & Drinken | Reacties uitgeschakeld voor Varkenshaas, the easy way! | 21 november 2018

Hi there, voel jij je al een beetje merry nu het daadwerkelijk voelt als klein Siberië? Overdrijven is een vak natuurlijk, maar als jij net als ik ’s ochtends op de fiets zit geef ik je bij dezen permissie om ongeneerd te klagen. KOUD met hoofdletters is het! Gevolg daarvan is dat ik de hele dag aan eten denk, want van de winter kun je vinden wat je wil. Maar winterse recepten, daar ga ik persoonlijk vrij goed op. Wanhoop dus niet als je billen van je zadel vriezen. Redding is nabij als je dit goddelijk, easy peasy recept voor varkenshaas vanavond nog op het menu zet. De meeste mensen zijn namelijk gek op deze klassieker, maar vandaag stoppen we hem in een nieuw jasje. Of zal ik zeggen rubje….

Recept voor varkenshaas

Wat heb je nodig?

  • Je verwacht het niet maar varkenshaas dus 😉
  • Ui
  • Cherry tomaatjes
  • Knoflook
  • Rub (ik gebruik die van Not just Barbecue Sweet ’n Sticky Chicken (←maar werkt ook top met varkenshaas trust me!)
  • Barbecue saus

En nu?

Zet de varkenshaas ruim in de rub en leg hem een paar uur weg in folie zodat de kruiden goed kunnen intrekken. Een goede planning is dus belangrijk. Mental note, niet eerste kerstdag na de borrel beginnen! Vervolgens bak je het vlees in roomboter (altijd roomboter!) en schroei je het vlees rondom dicht.

Pak een ovenschaal of braadslee en voeg de cherrytomaatjes en stukken ui en knoflook toe. Glazuur het vlees met een kwast met de barbecue saus voor het de oven in gaat (180 graden bij een heteluchtoven) en herhaal dit nog twee keer terwijl het vlees in de oven zit. Na 15 a 20 minuten is het vlees perfect rosé, en na 20 a 30 minuten is het well done. Ik zei toch dat dit een simpel recept voor varkenshaas was….

Eet smakelijk!

Reacties

Je kunt geen reacties plaatsen.