Tijd voor KROAST!

Eten & Drinken Uitgaan | Reacties uitgeschakeld voor Tijd voor KROAST! | 25 juli 2017

Als je aan Amersfoort denkt kun je tegenwoordig niet meer heen om De Nieuwe Stad. Waren wij Amersfoorters in eerste instantie nog wat huiverig om af te slaan richting het Eemplein in plaats van richting De Hof? Inmiddels weten we allemaal dat dit meer dan de moeite waard is. De Nieuwe Stad bruist en borrelt en man, wat word ik altijd vrolijk van de enthousiaste en inspirerende verhalen die ik daar hoor.

Zo was ik vorige week op een stralende ochtend te gast bij meneer Kroast himself, Sven Kattenberg. Sinds Kroast dit voorjaar haar deuren opende zijn er heel wat mensen over de drempel gestapt. Voor een lekkere kop koffie in het ochtendzonnetje bijvoorbeeld. Of een fijne werkplek, al leiden de baksels van Joey Mercuur mij persoonlijk altijd wat af van mijn to do list 😉 Ook de dinerkaart gecombineerd met de ruime binnentuin is wat mij betreft een winnende combinatie als je toe bent aan een mini break in eigen stad. Een plek waar je de hele dag kunt neerstrijken en genieten van alle heerlijke en veelal lokale producten die de kaart te bieden heeft.

Maar Kroast is meer dan een restaurant. Toen Sven en Salome ontdekten dat het mooie oude pand aan de haven vrij kwam, zagen ze een kans en grepen hem. Waar sommige stellen met een jong gezin verzuipen in de luier- en opvangstress besloten zij het gewoon te doen. Wij gaan onze ideale plek creëren. Een plek waar je samen met je kinderen kunt genieten van lekker eten zonder dat je bang hoeft te zijn dat de tafelkleden vlam vatten of het zilverwerk in het oor van je buurman belandt. Maar net zo goed een plek waar je geniet met z’n tweeën omdat je eindelijk een oppas hebt gevonden die niet stiekem je hele voorraadkast leeg eet. De droom was om een totaalconcept neer te zetten waarin sfeer en gastvrijheid net zo belangrijk zijn als de kwaliteit van het eten. En zeg nu zelf, dromen en plannen smeden is toch altijd leuker met zijn tweeën..

Gelukkig heeft de praktijk bewezen dat het inderdaad kan. Nauw samenwerken met je wederhelft zonder elkaar de hersens in te slaan en juist nieuwe kwaliteiten in elkaar te ontdekken. Salome heeft een achtergrond in de horeca en ontwikkelde daarnaast educatieve programma’s voor bijvoorbeeld kinderdagverblijven en scholen. Sven is een ‘oude’ rot in het vak als het aankomt op het organiseren van events en meestal snap ik geen bal van wiskundige formules maar hier is het eenvoudig. S + S = Kroast! Was alles maar zo simpel..

Met 100 man de verjaardag van oma vieren terwijl de kinderen vermaakt worden met een toffe workshop? Verliefd in de ogen van de liefde van je leven staren omdat de live band jullie liedje speelt? Een teamdag organiseren waarbij je medewerkers niet in slaap vallen onder de troosteloze tl-bakken? Bij Kroast kan het allemaal! Iedereen is welkom en dat is het leuke. Er worden regelmatig grote groepen ontvangen die genieten van het sharing dining concept. Veel werkenden uit de omgeving komen bij Kroast lunchen of dineren en ’s avonds zit de binnentuin vol borrelaars voor een cocktail of romantische avond. Ik zeg missie geslaagd!

Betekent dit dat Sven en Salome nu achteroverleunen? Natuurlijk niet, want er liggen nog stapels toffe ideeën op de planken. En ik kan niet wachten om te ontdekken hoe dat gaat uitpakken!

Reacties

Je kunt geen reacties plaatsen.