Antiek, Curiosa & Brocante markt

Nieuws Spon Uitgaan | Reacties uitgeschakeld voor Antiek, Curiosa & Brocante markt | 3 juni 2018

Ken je dat gevoel… Je knippert even met je ogen en bam, het halve weekend is alweer voorbij?! Time flies when you’re having fun enzo. Ik ben dan ook een fervent aanhanger van het ‘eruit halen wat erin zit’ principe. Gelukkig voor mij woon ik in de leukste stad van Nederland en is er juist rond deze tijd van het jaar weer genoeg te ondernemen. Hoera voor onze Keistad! Zo was ik gisteren de hele ochtend te vinden op de Antiek, curiosa en brocante markt op het Eemplein.

Struinen

Lang voordat ‘rommel’ vintage werd (en vaak drie keer zo duur) kon ik al heel blij worden van dit soort markten. Oude sieraden die door de jaren heen wel hun eigenaar maar niet hun glans zijn verloren. Gebruiksproducten van weleer die het weer top doen in jouw strakke keuken (hij was er hoor, de good old oranje Brabantia broodtrommel!). Maar vooral het sfeertje dat er hangt.

Daarnaast ben je ook nog eens lekker duurzaam en verantwoord bezig door tweedehands te kopen. Je bent het dus eigenlijk aan de wereld verplicht om niet met lege handen naar huis te gaan 😉 Ook gisteren op het Eemplein was het weer heerlijk gemoedelijk en gezellig. Veel verkopers zijn ‘ouwe’ rotten in het vak en gaan het hele land door voor dit soort markten en daarom ben je verzekerd van een enorm divers aanbod. I Love it! Of zoals kraamhouder Jan het verwoordt…

Al mijn spullen hebben een verhaal, je moet het alleen wel kunnen lezen..

Amersfoort Montmartre

Om de brocante markt experience helemaal af te maken stond er gisteren voor de gelegenheid een Eiffeltoren van 9 meter midden op het plein. En ik moet toegeven, het heeft qua sfeer inderdaad wel wat weg van dit toffe buurtje in Parijs. Jammer dat ik mijn rode alpino pet nergens kon vinden vanmorgen 😉 Naast antiek en brocante is er trouwens in samenwerking met Scholen in de Kunst ook een kleine kunstmarkt ingericht . Ik viel spontaan voor de mooie prints die het vast uitstekend gaan doen in mijn halletje. Heb ik eindelijk een goede reden om deze in een matching kleurtje te laten verven.

Geslaagd!

Ik kan alleen maar concluderen dat dit weer een geslaagde editie was van de Antiek, Curiosa & Brocante markt. Ik heb eigenlijk alleen maar enthousiaste bezoekers gesproken. Wat ik overigens van veel bezoekers terughoor is dat het prijsniveau van de items heel redelijk ligt. Altijd goed om te horen want van markten waar je zelfs voor punaises uit 1989 de hoofdprijs betaalt, wordt niemand blij! Ik zeg santé op een geslaagde ochtend!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met winkeliersvereniging Eemplein
Copyright foto’s Vet Portret

Reacties

Je kunt geen reacties plaatsen.