Binnenkijken bij Nikki & Sido

Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Binnenkijken bij Nikki & Sido | 3 juli 2018

Is er iets leuker dan lekker ongeneerd naar binnen gluren bij mooie huizen? Ik ben in ieder geval zo iemand die tijdens een wandelingetje regelmatig haar nek verrekt. Uiteraard probeer ik het altijd zo onopvallend mogelijk te doen, overigens met wisselend resultaat ;). Het blijft gewoon reuze interessant om te zien hoe anderen hun huis inrichten en hoe creatief sommige mensen zijn op interieur gebied. Vandaag mogen we even ongeneerd naar binnen loeren bij twee rasechte Amersfoorters.

Vijf jaar geleden vonden Nikki en Sido hun droomhuis. Een sfeervolle vooroorlogse woning aan de rand van het stadshart die ze binnen no time omtoverden tot een licht droomhuis. Nikki is naast leerkracht ook koningin van de tweedehands vondsten en dat zie je uiteraard terug in de inrichting. Kijk je mee?

Wat doe je als je geen tof schilderij kunt vinden? In Nikki’s geval maak je het dan gewoon zelf. Het werk dat pronkt bij de eettafel is dan ook homemade.

Overal in huis vind je sfeervolle hoekjes met verrassende details. De oude ladder is een Marktplaats vondst en doet het prima als tijdschriftenrek..

Bang voor kleur zijn ze hier zeker niet. Paars gecombineerd met geel is gewaagd, maar wow wat werkt het goed in de praktijk. De kist wordt gebruikt als opbergplek en de vazen en kandelaars zijn een combinatie van cadeau’s en rommelmarkt ‘schatten’

Door kleur, paars in dit geval, terug te laten komen ontstaat er een mooie eenheid in de ruimte en de massief houten salontafel in originele vorm zorgt voor een stoer element.

Ook Sido werkt in het onderwijs (o.a. als gymleraar) en dat zie je binnen terug. Wat een tof idee om een ‘bok’ in huis te zetten en door het bolletjeskleed land je lekker zacht 😉

Dit soort fijne hoekjes zijn overal in dit huis. Je krijgt toch direct zin om met een lekker tijdschrift en een dikke cappuccino in die stoel te kruipen..?

Waar ik op rommelmarkten altijd door de zooi het bos niet meer zie, komt Nikki met dit soort dingen thuis. Mag ik een keertje mee…?

Over elk detail is nagedacht…

De lichte voorkamer is ingericht als speelkamer voor dochtertje Ize waar een oude werkbank en kaart perfect gecombineerd worden met nieuw. Naast mooi is de opbergzak ook ontzettend handig voor los speelgoed.

Een van de pronkstukken van het huis is de LOODzware oude kluis. Zo sterk dat hij ooit als enige een brand in een fabriek overleefde en het was nog een aardig klusje om hem hier te krijgen. Maar originelere opbergruimte dan dit vind je denk ik niet snel…

Ook deze frisse blauwtint zie je in huis veel terug. En ook dit combineert verrassend goed met het antieke paarse kastje op de achtergrond.

Zowel Sido als Nikki zijn grote wijnliefhebbers en en deel van hun collectie hangt te pronken aan de muur in dit strakke wijnrek. Dit systeem is overigens makkelijk uit te breiden door de losse elementen.

In de keuken, het domein van keukenprins Sido, zie je veel details terug van weleer. Wat een sfeervolle manier om je liefde voor koken te laten zien!

Thanks Nikki en Sido voor dit inkijkje in jullie toffe, origenele en prachtige huis! Ik heb direct zin om op een rommelmarkt te struinen of om Marktplaats op te duiken. Wat jij?!

Reacties

Je kunt geen reacties plaatsen.