Centrale vuurwerkshow? Wil ik!

Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Centrale vuurwerkshow? Wil ik! | 14 november 2018

Deze week werd er door GroenLinks een motie ingediend met het verzoek tot een centrale vuurwerkshow op oudejaarsavond en alleen van dat idee word ik al gelukkig. Elk jaar weer neem ik me voor om rond 30 december af te reizen naar een tropsich eiland en pas terug te komen als de laatste kruitdampen zijn gaan liggen. Elk jaar doe ik dit niet. Ik bezwijk onder de druk van man, kinderen, vrienden en sta weer buiten te kleumen om 00:15 met een laf sterretje in mijn hand. U kunt nu wellicht het idee krijgen dat ik niet de grootste fan ben van de jaarwisseling. Dat klopt..

Buurman Harry’s strijkers

Ik ben Martine en ik haaaaaat oud- en nieuw. Zo zorgt het feit dat per definitie al vaststaat dat ik deze avond op zijn minst tot middernacht wakker moet blijven al voor kortsluiting in mijn hoofd. Ben ik de rest van het jaar een nachtuil, deze avond begin ik standaard om 19:00 uur al te gapen. Maar dat terzijde, want we hadden het over het vuurwerk. En daar kan ik kort over zijn. Vuurwerk is tof! Maar dan bedoel ik zo’n groots spektakel in de lucht waar je ademloos naar kijkt. In je rechterhand een glas Veuve Clicquot en in de linker de hand van je allerliefste. Kinderen erbij met rode wangen van de kou, het sneeuwt uiteraard, en opwinding en iedereen die je het beste wenst om je heen. Kijk, voor dat soort avonden loop ik warm en hard ook.

Maar in plaats daarvan beland ik tussen de zorgvuldig in elkaar geknutselde vuurwerkbom met 174849202 strijkers van buurman Harry. Trust me, wil je niet… Die centrale vuurwerkshow klinkt me dan ook als muziek in de oren en wel om de volgende redenen:

♦ Ik hoef geen vuurwerk te kopen in obscure zaakjes..

♦ Ik hoef in datzelfde obscure zaakje niet een half uur in de rij te staan naast mannetjes van middelbare leeftijd die complete maandsalarissen uitgeven aan ‘Decibel Thunderboxen’..

♦ Ik voel me geen konijn in de aanloop naar kerst als ik op de fiets zit overdag..

♦ Ik heb een stuk minder kans om te stikken in een oliebol van schrik..

♦ Ik hoef mijn kinderen niet preventief met ovenwanten uit te dossen omdat ze perse kindervuurwerk willen afsteken..

♦ Ik spaar geld uit, lees meer champagne, want vuurwerk is tering duur..

♦ Het is weer eens wat anders dan aftellen naar Guido of Marc Marie..

♦ Mijn straat ziet er 1 januari niet uit als de Gaza strook..

♦ Maar het aller- allerbelangrijkste… Het is toch tof om als stad allemaal van dezelfde vuurwerkshow te genieten. Ik zeg whatever works for Dubai, works for me 😉

Reacties

Je kunt geen reacties plaatsen.