Eemplein Boekenfestijn

Nieuws Spon Uitgaan | Reacties uitgeschakeld voor Eemplein Boekenfestijn | 7 juni 2018

Boeken en ik go way back. Zo lang ik me kan herinneren ben ik dol op lezen. Op mijn nachtkastje ligt standaard een stapel boeken en een e-reader. De hoeveelheid bladzijdes die ik wegwerk verschilt overigens per dag. De ene avond val ik kwijlend na een minuut in slaap en ik kan je vertellen dat dat nog best hard aankomt, zo’n boek op je neus. De andere avond kan ik gewoon niet stoppen en ‘rust’ niet voordat het boek in kwestie uit is. Wat mij betreft is een dag niet gelezen een dag niet geleefd. Je snapt dus dat ik aanstaande zaterdag te vinden ben op het Eemplein Boekenfestijn!

Boekenmarkt

Zaterdag 9 juni is het zover en vindt voor de eerste keer het Boekenfestijn plaats. En waar kan dit festijn nu beter plaatsvinden dan op de plek waar ook de mooiste bibliotheek van Nederland staat?! Neem dus vooral een kijkje op de boekenmarkt voor zowel volwassenen als kinderen. Kun je direct je slag slaan voor een stapel heerlijk leesvoer voor op het strand deze zomer. Het festival begint om 10:00 uur en is de hele dag te bezoeken tot 17:00 uur. En leuk detail, een aantal rasechte Amersfoortse schrijvers (zoals Nynke Geertsema, Gaston Dorren, Caroline Nelissen, Rob Walrecht, Hanneke Kiel- de Raadt,  Gijs van Valkenhoef,  Arjeh Kalmann, Tais Teng, Joshua van den Hooff) zijn aanwezig op de boekenmarkt om hun eigen werk te verkopen en te signeren.  Hetzelfde geldt voor de kinderboekenschrijvers Henk Hardeman, Niki Bullinga, Betty Sluyzer en Karin Horst! DE kans als je op zoek bent naar een uniek exemplaar van het werk van jouw favoriete lokale literaire held 😉

Parade der Poëten

Om 15.30 uur is het tijd voor iets heel bijzonders, de prijsuitreiking van de Parade der Poëten gedichtenwedstrijd! Dichters uit Amersfoort en omstreken hebben meegedaan aan deze bijzondere wedstrijd en elke dichter (in de dop) mocht maximaal drie gedichten aanleveren met als thema het cultureel erfgoed in de Keistad. Inmiddels zijn alle inzendingen doorgenomen en er zitten heel toffe inzendingen bij. De beste tien dichters komen a.s. zaterdag hun gedicht voordragen tijdens het Boekenfestijn. Een primeurtje dus voor ons als bezoekers!

De Parade der Poëten is een initiatief van Gerhard te Winkel in samenwerking met de Bibliotheek Eemland en meer informatie vind je HIER.

Voorlezen maar

Uiteraard worden de kinderen niet vergeten tijdens het Eemplein Boekenfestijn. Wat dacht je van een heus Kinderboekenbal waar kinderen lekker los kunnen gaan op de dansvloer met levensgrote knuffels. IK HERHAAL: MET LEVENSGROTE KNUFFELS…..!

Nu weet ik niet hoe het met jou zit, maar ik ben dol op het voorlezen voor mijn dochters. Zeker nu ze wat ouder worden en de boeken steeds leuker. Ik ben dan ook van plan om voor te blijven lezen tot ze me van de bedrand jagen 😉 Op het Boekenfestijn vind je van 11.00 tot 15.00 uur een gezellige voorleeshoek in de tent op het Eemplein.  Vrijwilligers van de VoorleesExpress en jeugdmedewerkers van de bibliotheek lezen mooie verhalen voor met behulp van het vertelkastje. Natuurlijk kun je er zelf ook even lekker een boekje komen lezen.

Klinkt goed toch? Dus ik zeg ‘TOT ZATERDAG’!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met winkeliersvereniging Eemplein

Reacties

Je kunt geen reacties plaatsen.