Fashion panel #3: Klaar voor de lente anyone?!

Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Fashion panel #3: Klaar voor de lente anyone?! | 4 maart 2019

Dat je in Amersfoort lekker eet, fijn drinkt, uitstekend cultuur snuift en prachtig wandelt door het historisch centrum dat weten we nu wel. Spring is in the air en geshopt moet er worden! Maar wat trek je aan in dat gekke niemandsland tussen vorst en blote benen?! En wat zijn de trends dit voorjaar? We vragen het natuurlijk aan ons enige echte fashionpanel…

Vraag 1: Ik ben het ZAT die winterkleding, maar blote benen is nog een tikkeltje optimistisch. Hoe geef ik mijn outfits vast een vleugje lente?

Jurrien (Brandstof): Wanneer je je winterkleding zat ben dan hebben we bij Brandstof de oplossing, draag kleur! De kleuren groen, geel en oranje brengen je in de stemming van het voorjaar. Begin met een trui die deze kleuren bevat, en draag deze op een blauwe jeans of tabacco kleurige chino. Wanneer de temperatuur stijgt rol de Broeks pijpen tot 10 cm op. Hiermee kan je je eveneens kleurrijke sokken tonen in je sneaker of Chelsea boot. De tijd van de blote benen komt er aan.

Sandra (Absolutely Everything): Fijn om de dikke winterjas in te ruilen voor een leren jasje of oversized blazer, dit kon afgelopen dagen al met gemak! Beentjes nog lekker verstoppen onder een wijde rok met on top een luchtig bloesje met mooi kraagje en mouwen met een wat dunner truitje eroverheen. Kan er altijd een laagje uit als het warmer wordt. Jeans + tof t-shirt en blazer is een klassieke outfit die goed past bij dit verrukkelijke weer. En kleur: of je nu voor pastel of een opvallende print gaat – de winter blues verdwijnt direct met een vrolijke uitspatting in je garderobe!

Anne (Roots): Met het mooie weer komen er totaal andere inspiraties los en dit geeft iedereen, dus ook Roots weer, de mogelijkheid om compleet los te gaan met ”zomerse” kleding! Niet zomers a la blote benen, maar wel met toffe kleurige prints! 

Vraag 2: Over welke trend voor het voorjaar ben jij enthousiast en hoe gaan we dit dragen?

Jurrien: Kleur bekennen is dit seizoen aan de orde voor de man. De tinten zijn hard met oranje, geel, groen een vleugje fuchsia.
De kleur combinaties zitten in de truien en shirts, soms in strepen maar ook in bloemmotieven. Er zijn ook zachte blauw en groen tinten waarmee de boven kleding is uitgewerkt in detail, bijvoorbeeld een kabel pullover.

Creëer rust in je combinatie door de broek in een basis kleur beige, bruin, blauw, grijs of zwart te houden. De sneakers zijn nog wit maar daar komt verandering in en dat zal ook kleurrijk zijn. Heel langzaam wordt de mode wijder, in de truien. De broeken worden dat ook op het bovenbeen en lopen smal toe (voorlopig)

Anne: De trends van nu… tja, het gaat er bij Roots vooral om wat goed bij iemand past! Back to the Roots, gewoon goed advies! Tuurlijk koopt Roots de mode in, maar wel altijd even op een net andere manier.

Sandra: Wat vooral opvalt dit seizoen is de terugkeer naar vrouwelijkheid, je willen kleden voor jezelf, zelfverzekerde power girls veroveren de zomer! Je ziet veel verschillende looks hierdoor; sportief, romantisch elegant met roesjes en pofmouwen, vloeiende silhouetten in satijn of juist pittig en sporty in oversized eighties of leer. Het mooiste is nog dat er zoveel combinaties mogelijk zijn. Dat is toch wat wij willen met de zomer voor de deur? De kleuren die je nu ziet gaan van levendige maar lichte kleuren als nude, boter geel, licht blauw tot warme aarde tinten. Ook veel wit en zwart weer eens dit seizoen. Nóg meer kleur nodig: ga voor neon. Mijn persoonlijke favoriet: salie groen!

Prints en patches kunnen we ook niet meer omheen. De animal en bloemenprints knallen uit de rekken. De benen hullen wij de komende maanden in maxi rokken of juist sixties mini skirts. Waar je mij in kan zien flaneren de komende maanden? Een lange, vintage uiteraard, satijnen jurk met leren jack of maxi rok met romantische top – kan niet wachten!

Reacties

Je kunt geen reacties plaatsen.