Galerie Donkey-Business

Nieuws Winkelen | Reacties uitgeschakeld voor Galerie Donkey-Business | 20 november 2017
Je kent het vast, je bent toe aan iets nieuws voor aan de muur. Geen budget om direct diep in de buidel te tasten en geen zin om iets op de kop te tikken in een Zweedse woonwinkel (met de garantie dat half Nederland hetzelfde heeft). Kan dat wel, kwalitatief goede én unieke kunst die niet onbetaalbaar is? Twee Amersfoortse grafisch vormgevers, Myra van Laer en Sabine van Loon, houden er van om creatief bezig te zijn. Het idee om een brug te slaan tussen kunstenaars en kunstliefhebbers was dan ook snel geboren. Om deze op een laagdrempelige manier bij elkaar te brengen was het grote doel en daarnaast is het natuurlijk fantastisch om te doen wat ze zelf ook echt leuk vinden; schilderen, tekenen, fotograferen en  beeld bewerken!
Dit was de basis voor Galarie Donkey-Business! De naam is als grapje ontstaan toen ze zochten naar  de juiste bewoording van ‘werk maken van onze hobby, de schildersezel’. Hoe grappig!
In het voorjaar van 2017 zijn ze begonnen om alle ideeen uit te werken en sinds deze maand hebben ze ook een eigen webwinkel. Daarnaast willen ze een aantal keer per jaar een pop-up gallery openen waarbij kunstliefhebbers en de kunstenaars zelf elkaar kunnen ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje.
De jarenlange ervaring in de grafische sector, het gebruik van de Epson Stylus Pro in combinatie met kwaliteitspapier en het drukken met 9 kleuren pigment inkt maakt dat ze de titel Art Giclée mogen dragen, met een levenslange garantie op kleurechtheid. Weet je tenminste zeker dat je lang van je kunstwerk kunt genieten. De missie van de dames is dan ook niet voor niets pas geslaagd als je de print niet van het origineel weet te onderscheiden. Daarnaast worden sommige werkjes als Limited Edition uitgebracht en in oplage van 25 of 30 stuks voorzien van een certificaat.
Maar de vraag waar we allemaal op wachten is natuurlijk ‘is dit dan echt wel te betalen?!’. Jazeker, want alle werkjes zijn voor slechts een paar tientjes te koop! Nieuwsgierig? Kijk gauw op de site of kom gezellig naar de pop-up gallery volgende maand aan de Hamseweg 89A in Amersfoort.  De Pop-up gallery is geopend op 15 en 16 dec 19:30-22:30 uur en 17 dec van 14:00-17:00 uur.

By Selma

Reacties

Je kunt geen reacties plaatsen.