Hoe ‘kei’ ben jij? We vragen het Jelena Simidzija

Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Hoe ‘kei’ ben jij? We vragen het Jelena Simidzija | 22 november 2018

Dat de leukste mensen in Amersfoort wonen weet jij natuurlijk net zo goed als ik. Tijd dus om elkaar wat beter te leren kennen. Je weet wel, laptopje open, cappuccino erbij (of wat sterkers.. 😉 en ongeneerd iemand het vuur aan de schenen leggen.. Vandaag is de beurt aan girlboss Jelena Simidzija en zij zal voor menig keientrekker geen onbekende zijn. Met haar platform ‘Kus uit Amersfoort‘ heeft ze onwijs veel mensen kennis laten maken met het immer charmante Amersfoort. Maar het werd tijd voor een nieuwe uitdaging en die vond ze in The Odd Bunch, een tof advertising & design bureau dat ze samen met haar partner runt. Hoe leuk is dat?! In elk geval een die hard Amersfoort kenner kunnen we wel stellen. Dus Jelena, hoe ‘KEI’ ben je eigenlijk…?

Vertel….

Hoe? Wat? Waar? Hoe ben je in Amersfoort terecht gekomen en waarom blijf je?

Ik ben ongeveer 18 jaar geleden neergestreken in Amersfoort. Ik woonde destijds nog in Zuid-Holland, maar omdat ik een nieuwe baan in Utrecht kreeg wilde ik dichterbij werk wonen. Via een collega kreeg ik een tip over een kamer in hartje Amersfoort. Toen ik de eerste dag naar Amersfoort kwam, was ik op slag verliefd. Het Charles Dickens-achtige gevoel van de oude huizen en de grachten, de compacte binnenstad en de leuke sfeer maakten dat ik niet meer weg wilde.

Vertel eens wat over de ontstaansgeschiedenis van Amersfoort. (Je zou nu natuurlijk Google kunnen openen, maar weet dat eeuwig ongeluk je dan zal achtervolgen. Just saying…)

Nou heb ik de geschiedenis van Amersfoort zo vaak doorgenomen en nog vergeet ik de belangrijkste jaartallen/gebeurtenissen/ontstaan van Amersfoort. Eigenlijk heel erg! Wat me bij staat: volgens mij kreeg Amersfoort rond de 12e eeuw stadsrechten, bevond het zich midden op belangrijke handelsroutes en was de stad in de Middeleeuwen een echte bierstad.

Wie is de leukste Keientrekker die jij kent?

Jij natuurlijk! Erg leuk om het enthousiasme over jouw stad in je blogs te lezen!

Hoe ziet jouw ideale avond in Amersfoort eruit?

Het klinkt heel saai, maar ’s avonds zit ik tegenwoordig het liefste lekker thuis. Maar als ik er een keertje op uit ga, dan ga ik graag uit eten. Amersfoort telt zoveel goede en leuke restaurants dat ik inmiddels geen favoriet kan aanwijzen.

Wat is jouw geheime adresje in Amersfoort, dont worry we vertellen het niet verder 😉..

Geheim is dat adresje niet meer, maar in de zomer zit ik graag voor de lunch of de borrel in de binnentuin van Kroast. Daar hebben ze echt een heerlijke plek van gemaakt!

Tot slot mag je nu in drie zinnen Amersfoort pitchen aan elke gek die er (nog) niet woont. Houd je niet in, the floor is yours. 3…, 2…, 1…, GO!

  1. Amersfoort heeft alles te bieden in een compact formaat.
  2. De mensen zijn echt heel vriendelijk
  3. Het oude centrum is super mooi en verveelt nooit!

 

 Kiezen maar en kort (ik herhaal KORT!) toelichten mag..

De Hof OF De Nieuwe Stad?

De nieuwe Stad, een hippe vibe!

Tuin OF Balkon?

Tuin!

Forever OF For the time being?

‘Forever’ is een lange tijd, maar ik ga voor langer dan ‘for the time being’

Edward OF Jochem?

Wie zijn dat?

Downtown OF Vathorst?

Allebei hebben hun eigen charme

Lokaal OF Import?

Lokaal heeft de voorkeur

Keigaaf OF Supervet?

Keigaaf natuurlijk

Bron portret Jelena

Reacties

Je kunt geen reacties plaatsen.