Klussers opgelet, De Bouwkringloop is een feit!

Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Klussers opgelet, De Bouwkringloop is een feit! | 7 december 2017

Een bouwkringloop? Had ik dat jaren geleden maar geweten…. Toen we ons huidige huis kochten wisten we natuurlijk dat er grondig verbouwd moest worden. Een huis van bijna honderd jaar oud heeft nu eenmaal wat TLC nodig voordat het er een beetje uitziet als in de woonbladen. Niet gehinderd door enige kennis besloten we de uitdaging aan te gaan. Om na een dag te besluiten toch bijna alles het hoognodige uit handen te geven. Wat volgde was een af-schu-we-lijke verrassende maand waarin de loodgieter, electricien, stucer, tegelzetter en weet ik wat elkaar voor de voeten liepen. Maar tot ieders grote verbazing hadden we na een maand wel een bewoonbaar huis wat er een stuk toffer uitzag dan een maand geleden…

Bouwkringloop

Minder tof? Die Mount Everest aan  materialen die over waren en huizenhoog opgestapeld lagen in mijn tuin. De tuin waardoor ik überhaupt zo verliefd op dit huis was geworden. HELP…..! Dit gebeurt natuurlijk ook op veel grotere schaal bij bedrijven. Het overhouden van bouwmateriaal bedoel ik dan hè, niet het gillen in je tuin 😉 Speciaal daarvoor start Amersfoort nu met de allereerste Bouwkringloop van Nederland. Hoe tof! De Bouwkringloop wordt vrijdag 15 december geintroduceerd onder de naam KLUS bij Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden.

Wat kun je er verwachten? Bij KLUS worden nieuwe en herbruikbare bouwmaterialen van zowel bedrijven als particulieren ingezameld. In een apart ingerichte afdeling van de Kringloop Amersfoort worden deze vervolgens weer verkocht voor een fijne prijs. Goed bouwmateriaal voor een fractie van de ‘nieuw’ prijs, what’s not to like?

Daarnaast hoeft goed materiaal nu niet meer weggegooid te worden en laten we eerlijk zijn. Weggooien doen we al genoeg! Alle beetjes helpen en hoe meer van dit soort initiatieven hoe beter. Daarnaast ontstaan er nieuwe werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, denk aan stages, re-integratie en dagbesteding.

Staat jouw vrouw op het punt om je op te geven voor ‘Help, mijn man is klusser?’ en wil je nu echt aan de slag? KLUS is the place to be voor tegels, scharnieren, schroeven, spijkers, ramen, deuren, planken, platen en allerlei andere soorten bouwmaterialen.

Reacties

Je kunt geen reacties plaatsen.