Proudly presents: Amersfoorts tofste fashion panel!

Nieuws Winkelen | Reacties uitgeschakeld voor Proudly presents: Amersfoorts tofste fashion panel! | 5 oktober 2018

Dat je in Amersfoort lekker kunt eten, fijn kunt drinken, uitstekend cultuur snuift en prachtig kunt wandelen door het historisch centrum dat weten we nu wel. Want het nieuwe seizoen staat voor de deur, dus geshopt moet er worden! En laat Amersfoort nu ook nog eens bij uitstek een toffe modestad zijn. Bescheidenheid siert de mens, maar de waarheid mag gezegd toch?!

Speciaal voor jou besloten wij het tofste fashionpanel van Amersfoort samen te stellen. Jouw eerste hulp bij fashion vragen, dilemma’s, tips en trics. Regelmatig zal het panel haar stralende licht laten schijnen op de vraag die ons al sinds het ontstaan van de mensheid bezighoudt…. WAT MOET IK NU WEER AAN ?!?! Graag stellen we onze vier mode iconen aan je voor:

Anne van Roots

Mijn naam is Anne van Lunen, 29 jaar jong. Een dame die van mode houdt en al jaren in de modebranche werkt. Creativiteit zit me in het bloed. Uren zat ik achter de naaimachine om kleding te naaien & pimpen. Leren tassen maken en gave dingen ontwerpen. Mijn grootste droom was toch echt een eigen winkel… Mijn visie, gedrevenheid maar vooral persoonlijkheid zijn mijn drive.

Drie jaar geleden ben ik vanuit Harderwijk naar het mooie Amersfoort verhuisd, waar ik verliefd werd. Verliefd op de stad, vriendje en het prachtige pand aan de Krommestraat ‘nr 22’ in het leukste straatje van Amersfoort. 1,5 jaar geleden begon ons avontuur met de verbouwing van een half jaar in het pand waar we niet alleen wonen, maar bij Roots elke dag onze klanten eerlijk en oprecht mogen adviseren en op zoek gaan naar de gaafste outfits

 

Sjoerd van Reuring

Voordat ‘Reuring‘ zijn deuren opende, heb ik 10 jaar de winkel ‘The Company’ gehad. Dat was een winkel vol fashion & footwear, een beetje mainstream qua merken. Op een gegeven moment groeide het idee dat het tijd was voor wat anders. Zo ontstond in 2015 langzaam aan het idee voor een ander concept. Een concept wat dichter bij mijzelf stond en wat ‘net even anders was dan de rest’. Qua merken, de collecties, de inrichting, de hele winkelbeleving, dus eigenlijk qua alles 😉

Waar ‘Reuring’ precies voor staat? Een plek waar men graag langskomt voor fashion & lifestyle, waar men zich thuisvoelt en daarom ook graag langskomt voor een heerlijke koffie en waar fijne en leuke gesprekken en vriendschappen ontstaan. Samen met een ontzettend leuk team van gepassioneerde collega’s hebben we van ‘Reuring’ inmiddels een begrip gemaakt in Amersfoort en omstreken. Samen zijn we continu op zoek naar een verzameling van nationale en internationale labels in kleding, schoenen, accessoires en lifestyle, en dat voor mannen en vrouwen!  We laten ons naast merken van ‘eigen bodem’ graag inspireren door de Scandinavische landen. De mensen, de natuur, leefwijze en vooral het gevoel voor stijl en mode. De cleane uitstraling en het minimalistische… Wij worden er blij van:-)

 

Jurrien van Brandstof

Hoe de herenmode winkel Brandstof ontstaan is? Dan moeten we terug naar 16 mei 1975, want toen ben ik geboren. Het vak heb ik in de jaren ’90 geleerd bij Kreymborg en het ondernemen bij Atello in Alkmaar. Tijdens de jaren die daarop volgden stond studeren centraal. Tijdens de hogere retail opleiding in Leeuwarden ging ik bij een studentenvereniging. Daar zijn vriendschappen ontstaan mede waardoor de winkel Brandstof nu kan bestaan

Dankzij de Crowdfund van Collin Crowdfund en natuurlijk dankzij familie en vrienden heb ik namelijk mijn startkapitaal bij elkaar gekregen en sinds de opening van Brandstof op 1 september 2018 loopt de winkel. Zo leuk om te merken hoe het Leusderkwartier en de Berg de winkel omarmen. De klanten vertellen hoe mooi de winkel is en dat het zo fijn is dat er eindelijk een echte heren modewinkel is gekomen. Brandstof gaat eerst de mannen bedienen, maar de dames roepen al om een eigen afdeling… Wie weet! Tot ziens bij Brandstof.

 

Sandra van Absolutely Everything

Mijn shop Absolutely Everything! is ontstaan vanuit een passie voor verzamelen en verkopen van originele vintage items en accessoires, zowel vintage als pre-loved merkkleding, op markten en fairs door het hele land.  Elk stuk met oog voor detail persoonlijk geselecteerd en met een eigen verhaal. Met het vestigen van VINT in Amersfoort heb ik de kans gegrepen om op een toffe locatie mijn shop-in-shop droom uit te laten komen. Bij VINT tref je een heel divers aanbod aan design en vintage schatten, aangeboden door stuk voor stuk gepassioneerde ondernemers. Mijn goal met mijn shop: zoveel mogelijk ladies in Amersfoort (en daarbuiten uiteraard) laten zien hoe je vintage en pre-loved kleding kan combineren met goede, duurzame items om zo een geheel eigen en originele look te creëren! Absolutely Everything! Vintage. Fashion. Love & Repeat repeat… Spread the vintage love!

 

Zo dan, wat een modegeweld zo vlak voor het weekend 😉 Maar we sluiten natuurlijk niet af zonder een allereerste vraag aan het tofste fashionpanel van Amersfoort…

Hoe zou je je persoonlijke stijl omschrijven en wie of wat zijn je stijlinspiraties?

Anne: Mijn stijl is vrouwelijk, stoer en een beetje anders! Veel mensen kennen mij vooral met hoed en lippenstift. De straat, tweedehands winkels, bladen, Instagram en verschillende modemerken zijn mijn inspiratiebron, maar doe vooral mijn eigen ding.

Jurriën: Casual Chique of Stoer Sportief. Mijn stijlinspiraties zijn of is dat gene wat voor een langere duur stand houd.
De intentie dat je iets of iemand langer inspireert dan een one night stand. De kwaliteit van de hertage stijl van Brandstof creëert een stijl waarbij de drager leeft in het moment waarin men zich zelf is. Iconen zoals Lenny Kravitz, Bono van U2, Macy Gray en Grace Jones maken muziek waar je naar kan blijven luisteren. Er zijn nog veel meer, en deze zijn in beluisteren in de winkel
Brandstof.

Sandra: Als groot liefhebster van de vrouwelijke Scandinavische stijl combineer ik deze het liefst, hoe kan het ook anders, met vintage items, met hier en daar een knipoog naar stoer. Ik ga veelal voor een mix van goede basics, bij voorkeur sustainable of pre-loved en tijdloze items. Mijn vintagetassen tic hoort bij mij en ik laat geen gelegenheid voorbij gaan om een treasure uit mijn verzameling Mac&Maggie kleding te dragen.  Inspiratie haal ik vooral uit de stijl van de jaren vijftig tot negentig, dit zie je ook terug in mijn shop: van little black dress tot oversized blazers – love it all!

Sjoerd: Ik heb al jaren een enorm zwak voor Scandinavische landen, en dan springen steden als Kopenhagen en Stockholm er absoluut uit, helemaal op fashion & lifestylegebied. Dus iedere keer is het bezoeken van de modebeurzen in Kopenhagen een waanzinnig feestje. De mensen en het dagelijkse leven in Kopenhagen; het is heel puur en netjes, ieder z’n eigen stijl…. Hier haal ik dan ook veel inspiratie vandaan wanneer ik er ben en verder volg ik veel toffe winkels, labels, restaurants, lifestyle-blogs uit deze steden. Maar ook dichterbij huis, zijn er veel interessante steden om inspiratie op te doen zoals Antwerpen, Amsterdam, Haarlem en zeker ook Rotterdam.Qua stijl houd ik heel erg van een hele cleane nette stijl, kleding van rijke en mooie stoffen in mooie kleuren. En dan natuurlijk nog de schoenen, ik denk dat iedere man verschillende soorten schoenen in z’n kast moet hebben, van mooie sneakers, tot nette schoenen en toffe boots.

En nu is de beurt aan jou! Sta jij huilend voor je kledingkast, kledingcrisis to the max, loop je altijd in dat eeuwige zwart, ga je stijlloos door het leven of heb je gewoon een hele prangende fashionkwestie? Ons fashionpanel is here for you! Dus stuur je vraag per mail, postduif, social media of rooksignaal en wie weet komt jouw vraag in de volgende editie aan bod!

 

Reacties

Je kunt geen reacties plaatsen.