Bouwval Gezocht #17

Blogs | Reacties uitgeschakeld voor Bouwval Gezocht #17 | 20 september 2018

Op dit moment kan ik wel zeggen mijn leven ligt in puin. Dat klinkt wel erg dramatisch, ik ben per slot van rekening gezond en daar ook heel dankbaar voor. Je kunt je echter afvragen hoe gezond het momenteel bij ons thuis is. Vorige week zaterdag heb ik mijn stoffige bestaan letterlijk even verlaten. Na een verjaardag thuiskomen en ontdekken dat al je schoon gewassen en opgevouwen was onder een laag stof is verdwenen, motiveert mijn rol als huisvrouw niet…

Zeeland!

Nee ik ben niet boos geworden. Ik heb hooguit uitgesproken dat ik het plastic afdekzeil toch wel een beetje miste. Mijn dochter vond het allemaal wel best, zij vertoonde geen vluchtgedrag en bleef lekker bij papa in het stofnest. Mijn zoon en ik lieten het stof lekker achter ons en sprongen in de auto naar het zuiden. 24 uur heerlijk van Zeeland genieten. Lekker bijkletsen, door het bos wandelen en met de blote voetjes over het strand lopen. En daarnaast ook nog eens uren ongestoord aan mijn studie zitten. Heerlijk wat een rust! En dat allemaal omdat ik even gebruik mocht maken van een van de kamers van Pension De Wielsteen van onze lieve vrienden…Thanks!

En nu ik weer thuis ben word ik toch wel heel blij van de stappen die gemaakt zijn omtrent het voorhuis. Je krijgt nu toch meer een idee van de ruimte en hoe ik deze straks kan inrichten 😉
Helaas is het alleen nog lang niet zo ver. Voorlopig blijft het nog stof happen, verdragen en vooral niet zeuren of klagen!

Subsidie?

Omdat er in het hele huis alleen in de keuken vloerverwarming zit en de dagen alweer korter worden, is een kachel toch wel wenselijk. Na een voorinspectie hebben we gekozen voor een palletkachel. Leuk hoor al die subsidies die er voor energiezuinig materiaal beschikbaar zijn, maar die kleine lettertjes he… Die subsidie krijg je namelijk alleen na professionele installatie en nou vind ik mijn vent super professioneel maar…uhm… In alles wat wij hebben aangebracht (nee correctie …. alles wat mijn vent heeft aangebracht) hebben we geen euro subsidie voor gehad. Nee ik zeur en klaag niet want het gaat om ons wooncomfort, uiteindelijk dan. Maar toch hè.. Als het dan ECHT om een betere wereld gaat en moeder Aarde dan mag een huis dat van een energie label Z naar energie A label gaat toch beloond worden?

Maar goed, via Marktplaats heb ik ergens ver weg een nieuwe palletkachel opgehaald. Samen met mijn beste vriend vloog de tijd ook zo om in de auto. Al kletsend waren we voor we het wisten alweer op de weg terug. Goeie deal, want nu hebben we toch het voordeel dat we anders alleen bij een dure installatie zouden krijgen. Noem mij een krent, ik noem het de krenten uit de pap halen….

By Selma

Reacties

Je kunt geen reacties plaatsen.