Hoe ik in Amersfoort terecht kwam? ZO dus!

Blogs | 2 reacties | 29 maart 2020

Geboren en getogen in Amersfoort, that’s not me. Met verhuislustige ouders kom je nog eens ergens en dus was de topografie van Nederland nooit een probleem voor mij. Gevolg is dat ik me al snel ergens thuis voel. Doe mij een behoorlijk aantal inwoners, een lekker plekkie plus wat gelijkgestemde mensen en ik noem het thuis. Maar toen de vraag zich voordeed waar ik me als pas afgestudeerde en zojuist bezwangerde ging vestigen met mijn liefje, was dat reden om diep te fronsen. Ik denk nog steeds dat de lijntjes in mijn gezicht daar begonnen zijn…

Centraal moest het liggen. Niet te groot en niet te klein en, laten we eerlijk zijn, een Zara binnen handbereik is ook niet geheel onbelangrijk. We bogen ons over de kaart van Nederland en keken naar het stipje dat precies in het midden lag. Amersfoort, why not? Zonder er ooit geweest te zijn hakten we de knoop door, want grote beslissingen zijn er om genomen te worden.  En guess what? Amersfoort en ik bleken de afgelopen tien jaar een match made in heaven.

Na wat omzwervingen vond ik mijn krakende droomhuis aan de rand van het stadshart. Mijn buren werden vrienden voor het leven en groene vingers heb ik nog steeds niet. Ik weet waar ik als ondernemer kan neerstrijken voor de perfect schuimende cappuccino en razendsnelle wifi. Ik weet waar ik mijn slag moet slaan voor het perfecte jurkje en ik weet waar ik me moet laten afbeulen als de kerst kilo’s er eind mei nog aanhangen.

Een prachtig oud centrum met zoveel fotogenieke straatjes dat een willekeurige modeblogger ervan zou gaan kwijlen. De Nieuwe Stad waar ik ooit mijn hoofdkwartier vestig, read my lips. Een maffe film kijken  waar ik niks de helft van snap. Of een stroopwafel eten op het randje van de fontein terwijl de zon op je bol schijnt. De duif die daar ooit op mijn kop scheet, vergeten we voor het gemak trouwens even. Want hoe meer ik er over nadenk, I LOVE THIS CITY!

Amersfoort, de stad waar ik kwam, de stad waar ik bleef. De stad die mijn hart stal, de stad waar ik leef!

Reacties