Veilig in DE city?

Blogs | Reacties uitgeschakeld voor Veilig in DE city? | 4 februari 2020

” En je fiets niet alleen naar huis dame, ik herhaal NIET ALLEEN….” U luistert naar de stem van mijn moeder heel wat een jaar of wat geleden. Luisteren deed ik natuurlijk niet, want dat is nu eenmaal wat pubers doen. Deze puber was in elk geval veel drukker bezig met haar outfit van die avond dan haar veiligheid. Nu is veiligheid sowieso niet bepaald een ‘sexy’ onderwerp, maar de zestienjarige versie van mezelf zou het allemaal een rotzorg zijn. Hoe vaak ben ik niet alleen, in het holst van de nacht en langs donkere, afgelegen wegen naar huis gefietst? Verstand komt met de jaren en nu denk ik, te vaak!

Inmiddels snap ik mijn moeder en haar bezorgheid heel goed. Want nu ben ik zelf de moeder. Van dochters die ook met hun ogen gaan rollen als ik ze opsluit tot hun dertigste in een torenkamer bezweer om niet alleen te fietsen. Opgroeien deed ik niet in Amersfoort, dus mijn puberteit bracht ik hier niet door. Maar jong van geest als ik ben (hehe) fiets ik nog wel eens ’s nachts naar huis. En nu moet mijn moeder even haar oren dicht doen want ja, ik fiets ook weleens alleen. Nu leunt mijn huis gezellig tegen het centrum aan dus tegen de tijd dat het echt donker en verlaten gaat worden ben ik al thuis.

Ik heb echter ook een tijdje in Kattenbroek gewoond en ik kan je vertellen dat ’s nachts door park Schothorst fietsen nooit mijn favoriet is geweest. Gevalletje van de husband bellen, trappen als een gek en pas ophangen als Emiclaer in zicht komt. En ik ben vast niet de enige die dit doet… ? Dat je je overdag veilig voelt in onze Keicity snap ik, maar hoe zit dat ’s avonds laat in het donker? Ik ben benieuwd hoe dit voor jou is! Fiets jij überhaupt alleen ’s nachts en welke wegen vermijd je liever? Let me know!

Reacties

Je kunt geen reacties plaatsen.