50 Tinten groen in Amersfoort!

Eten & Drinken Uitgaan | 2 reacties | 3 november 2017

Dat Amersfoort ramvol toffe eetplekjes zit weet jij net zo goed als ik! Des te leuker om nieuwe hotspots te ontdekken en nog leuker om dan een beetje uit je comfortzone te stappen. Zo gezegd zo gedaan toen ik werd uitgenodigd voor de 50 Tinten groen Foodtour. Een middag lang op zoek naar groene en verantwoorde hotspots in mijn eigen Keistad? Count me in! Als het op (uit) eten aan komt, let ik vooral op ‘lekkah’ en iets minder op groen dus tijd om me te laten verrassen! Als je op de groene tour gaat stap je natuurlijk niet in de auto; voor alle deelnemers staat er dan ook een fiets klaar en is het peddelen geblazen. Kom maar door met die eerste stop..

DLC Restaurant

De Wagenwerkplaats vind ik altijd al een leuke plek om rond te kijken. Dat daar ook een heel tof restaurant zit dat volledig gebouwd is uit gerecyclede materialen wist ik niet. DLC staat voor Daily Local Cooking en dat doen ze hier met pure en eerlijke smaken uit de eigen kas en moestuin. Daarnaast is het een geweldige plek om lekker te chillen, dikke vette complimenten voor de styling. De hapjes die we proefden waren to die for dus ik zeg absoluut het bezoeken waard. Het hele DLC concept is trouwens ontzettend sympathiek, maar daarover later meer..

 

VanBlik

Na al die zalige hapjes is het tijd om weer op de fiets te springen en wel richting de fancy keuken van het Smulweb Kookcollege. We worden enthousiast verwelkomd door Maartje, het brein achter VanBlik. Maartjes missie is het verbeteren van het slechte imago van eten uit blik. Met zorg en liefde ontwikkelde ze drie maaltijden uit blik die niet alleen reuze lekker zijn, maar ook verantwoord. Want blik is zonder conserveringsmiddelen en ongekoeld lang houdbaar. En hoe handig is het om thuis altijd een eenvoudige, gezonde maaltijd klaar te hebben staan?

Maartjes enthousiasme is aanstekelijk, maar al snel voel ik nattigheid. Ik bevind me vandaag in het gezelschap van allemaal rasechte foodies en het is tijd voor een echte kookchallenge, help! Gelukkig ontfermt Laura zich over me en samen gaan we aan de slag. Oke, Laura is het culinaire brein en ik geef aan  maar het resultaat mag er zijn! De challenge winnen we niet, maar lekker is het wel!!

 

De Nieuwe Graanschuur

Op naar de Bloemendalsestraat voor een bezoekje aan De Nieuwe Graanschuur. Deze biologische en verpakkingsarme supermarkt ben ik al zo vaak voorbij gefietst, maar nog nooit bracht ik een bezoekje. In deze supermarkt vind je zoveel mogelijk biologische producten van telers uit de streek. Boodschappen doe je hier met je eigen pakje, zakje, bakje of kommetje om het milieu zo min mogelijk te belasten met allerlei verpakkingsmaterialen. Dat vereist de eerste keer misschien even wat handigheid, maar het went reuze snel zo wordt ons verzekerd.

 

BLUR

Als we weer op de fiets stappen, krijg ik al snel een vermoeden waar we heen gaan. BLUR is voor de meeste Amersfoorters natuurlijk allang geen onbekende meer en onze Wiepie schreef al eerder over deze toffe conceptstore (hier). Nu heb ik me een tijdje geleden voorgenomen me dit jaar compleet door de menukaart van BLUR heen te eten en na vandaag ben ik zeker weer een stapje dichter bij dit doel 😉

 

SEM Sla en Meer

Inmiddels begint het aardig in de buurt te komen van borreltijd en strijken we neer bij SEM. Dit is een van mijn favoriete go to’s voor koffiedates met vriendinnen. Niet alleen om de fijne koffie en theetjes die ze hier serveren, maar vooral om de verantwoorde taartjes. Ik bedoel… taart eten en ondertussen supergezond bezig zijn, what’s not to like 😉 Vandaag ontdek ik echter dat je hier ook prima terecht kan voor de borrel, goed om te weten!

 

Madonna

Joe wat een middag dit joh, ik ontplof zo wat. Er staat ons echter nog een bijzonder voorproefje te wachten want we nemen een kijkje bij Madonna in de Krommestraat. Hier werd vorige week nog keihard gewerkt om alles op tijd klaar te krijgen voor de grand opening op 1 november. En geloof mij, hier wil jij een kijkje nemen! Het pand is waanzinnig mooi verbouwd en de menukaart ziet er veelbelovend uit. Toegankelijke, gezonde gerechten met een verrassende twist en wat we vandaag al mogen proeven smaakt naar meer!

Bij Madonna ben je de hele dag welkom. Voor een goede kop koffie, een snelle voedzame lunch, een sfeervolle werkplek of een gezellige borrel of diner? Het kan allemaal! Klinkt goed toch? Ik kan in elk geval niet wachten om eens te testen of de WiFi echt zo snel is, en stiekem die taartjes natuurlijk 😉 To be continued…

Thanks KristaEsther en alle enthousiaste ondernemers voor een TE toffe foodtour, mijn buik en ik hebben genoten!

Reacties